Socijalni rad

Studentima Sveučilišta tri dodatna ispita za odlazak na hrvatsko tržište

U Orašju će se moći upisati studij Novinarstva, Odnosa s javnošću i Socijalnog rada….
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 04. 2023. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru (SUM) od iduće akademske godine raspisat će natječaj za upis na preddiplomske studije Socijalnog rada, Novinarstva i Odnosa s javnošću u Sveučilišnom centru Posavina u Orašju.

Interes studenata za upis na studij Socijalnog rada u Orašju vlada već deset godina, a pročelnica ovog studija Anita Begić kazala je kako se profesija socijalnog rada pokazala izvrsnom u prevladavanju društvenih kriza uzrokovanih ratovima, ekonomskim i socijalnim neprilikama i prirodnim katastrofama, priopćeno je s Filozofskog fakulteta SUM-a.

Hrvatsko tržište

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u Vladi Republike Hrvatske Marin Piletić rekao je kako će od ove akademske godine svi studenti koji završavaju studij Socijalnog rada na Filozofskom fakultetu SUM-a moći položiti i tri dodatna ispita koji su uvjet za priznavanje inozemne stručne kvalifikacije, kako bi svi ti socijalni radnici koji su završili na SUM-u mogli vrlo lako i jednostavno ući na hrvatsko tržište rada.

S Filozofskog fakulteta naveli su kako studij Novinarstva kreće s novim nastavnim planom i programom, uvodi dodatne sate praktične nastave iako već sada, kako su istaknuli, po tome prednjači u ovom dijelu Europe. Ovaj studij budući studenti mogu upisati i u Sveučilišnom centru Posavina u Orašju. Medijski i istraživački centar SUM-a studentima nudi rad na Sveučilišnoj televiziji SUM TV, news-portalu SUM Sova, SUM radiju, sveučilišnim novinama "Universitas Mostariensis" i elektroničkom biltenu - Newsletter.

Vještine

Pročelnik studija Novinarstva Franjo Takač ističe kako se novi nastavni plan i program još više prilagođava potrebama tržišta čime će studenti stjecati potrebna znanja, ali i praktične vještine. Naglasio je da je Medijski i istraživački centar temelj novog programa na ovom studiju gdje studenti kroz sveučilišne medije uče i rade.

"Studij Odnosa s javnošću jedini je sveučilišni, preddiplomski i diplomski program takve vrste na javnim sveučilištima u jugoistočnoj Europi. Trenutačno, na tržištu vlada velika potražnja za kvalitetnim i dobro obrazovanim stručnjacima za odnose s javnošću, a tome svjedoče provedena istraživanja", poručili su s ovog fakulteta.

Ista prava i obveze

Pročelnik studija Odnosa s javnošću Marijan Primorac naveo je kako integracijom teorijskog i praktičnog dijela nastave studenti usvajaju visoku razinu znanja u skladu s najvišim profesionalnim standardima i etikom. Sposobni su, dodaje on, za obavljanje poslova odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta u korporativnom sektoru, javnim institucijama, nevladinim organizacijama i specijaliziranim agencijama.

"Sveučilišni centar Posavina objedinjuje sve aktivnosti Sveučilišta u Mostaru u Orašju. U moderno opremljenim učionicama i informatičkom centru studenti stječu znanja i kompetencije kako bi bili spremni za tržište rada. Studenti koji pohađaju dislociranu nastavu u Orašju imaju ista prava i obveze kao i studenti matičnog studija na SUM-u", zaključeno je u priopćenju Filozofskog fakulteta SUM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close