ELSA

Studenti učili o pravu na nekretnine

Seminar „Pravo stjecanja vlasništva na nekretninama“ se održao dana 28.studenog 2018.godine na Pravnom fakultetu Sveučilištu u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 11. 2018. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalni ured ELSA Mostar je organizirao seminar pod nazivom „Pravo stjecanja vlasništva na nekretninama“.

Seminar „Pravo stjecanja vlasništva na nekretninama“ se održao dana 28.studenog 2018.godine na Pravnom fakultetu Sveučilištu u Mostaru.

Predavači na seminaru su bile prof. doc.dr.sc.Alena Jurić, prof.dr.sc.Viktorija Haubrich, te odvjetnik Nikica Vučina.

Predavanje je bilo namijenjeno svim studentima prava, te svim pravnicima kako bi stekli znanje o pravu stjecanja vlasništva na nekretninama te proširili već stečeno prijašnje znanje. Pedesetak sudionika je prisustvovalo ovom seminaru, priopćeno je.

Profesorica građanskog prava prof.doc.dr.sc.Alena Jurić sudionike je upoznala materijalnim dijelom stjecanja vlasništva na nekretninama sukladno odredbama Zakona o stvarnim pravima u BiH-a

Profesorica građansko procesnog prava,prof.dr.sc. Viktorija Haubrich predstavila je sudionicima formalni dio  stjecanja vlasništva na nekretninama kroz međusobnu interakciju među studentima.

Odvjetnik Nikica Vučina je prisutne upoznao sa samim postupkom prava stjecanja vlasništva na nekretninama uz simulaciju postupka u praksi.

 Generalni sponzor seminara „Pravo stjecanja vlasništva na nekretninama“ je Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close