JaBiHEU

Studenti u Mostaru rekli NE korupciji

Rezultati projekta predstavljeni su i predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ i Ministarstva obrazovanja, znanosti kulture i sporta HNŽ.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 07. 2023. u 20:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru bio je domaćin predstavnicima udruženja "JaBiHEU", pravnim ekspertima i studentima mostarskih fakulteta, a povod okupljanja bila je prezentacija projekta YouThink - Rekli smo korupciji NE. Projekt realizira udruženje "JaBiHEU" u suradnji sa lokalnim partnerima.

Rezultati projekta predstavljeni su i predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ i Ministarstva obrazovanja, znanosti kulture i sporta HNŽ.

O projektu su govorila pravna ekspertica Gildžana Tanović.

Kao najvažnije čimbenike u borbi protiv korupcije profesorica Tanović je istaknula: jake državne institucije, adekvatnu primjenu zakona, transparentnost, edukaciju o korupciji, podršku civilnom društvu, adekvatnu implementaciju zakona, suradnju sa međunarodnim institucijama te prijavljivanje korupcije .

Mentorica tima Mostar koji je sudjelovao na ovom projektu bila je Edisa Demić direktorica udruženja "Dignitet" a Udruženje je u ovom projektu bilo lokalni partner.

"Drago mi je da mlade ljude zanimaju ovakvi projekti jer doprinose njihovom boljem razumijevanju okoline u kojoj žive. Učenje o primjenama koruptivnog ponašanja jača njihove kapacitete. Ohrabrite se i prijavite korupciju ako je prepoznate" poručila je Azemina Gubeljić predstavnica Ministarstva obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ.

Projekt YouThink - Rekli smo korupciji NE implementiran je uz podršku veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close