Neverbalna komunikacija i protokol

Slađana Pejović dolazi u Mostar

Promocija knjige ‘Neverbalna komunikacija i protokol’ Slađane Pejović bit će održana 17. novembra u OKC Abrašević s početkom u 20:00 sati.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 11. 2022. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga 'Neverbalna komunikacija i protokol' (2022) Slađane Pejović vrlo je vrijedan i sistematičan vodič kroz zakonitosti specifičnog svijeta neverbalne komunikacije u poslu i javnim odnosima te izvrstan prilog poznavanju organizacijskih i protokolarnih državnih i diplomatskih principa.

Fokusom na neverbalnu komunikaciju u knjizi se otkriva koliko i kako neverbalni aspekti ne samo dopunjuju, nego i zamjenjuju verbalnu komunikaciju.

Prikazani su načini brzog i preciznog razumijevanja materije o kojoj se komunicira, kao i načini govorenja i kada za to ne postoje uvjeti. Vođena empatijom i principom uvažavanja svakog sugovornika, autorica demonstrira razloge zašto govor može i treba uvijek i na svakom mjestu biti lijep, etičan, precizan i jezički ispravan.

Kroz promociju knjige, bit će približen sam pojam neverbalne komunikacije, bit će objašnjeni različite tipovi neverbalnih kodova, kao i osnove diplomatske i protokolarne upotrebe neverbalne komunikacije. Posebna pažnju bit će usmjerena na pojam protokola i postizanja autentičnosti kroz njegove procese.

Knjiga i predavanje od neizmjernog su značaja, kako za stručnjake za odnose s javnošću, profesionalne komunikacijske službenike, komunikologe, politologe, tako i za javne i diplomatske službenike kod nas, obzirom da se radi o, ne samo o obrazovnom, nego i kulturološkom doprinosu komunikološkoj misli naših prostora.

Promocija knjige ‘Neverbalna komunikacija i protokol’ Slađane Pejović bit će održana 17. studenog u OKC Abrašević s početkom u 20:00 sati.

Dan kasnije, 18. studenog Slađana Pejović će na istu temu održati i predavanje na Univerzitetu Džemal Bijedić u Sali za simulirano suđenje na Pravnom fakultetu s početkom u 10 sati.

Slađana Pejović magistrica je poslovne psihologije s dvadesetogodišnjim iskustvom u diplomaciji i protokolarnim poslovima. Svoj profesionalni put počela je u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije i Crne Gore, bila je savjetnica za protokol pri uredima predsjednika Skupštine Crne Gore i ministra Unutarnjih poslova Crne Gore, a trenutno je koordinatorica za Opće i protokolarne poslove u Službi Glavnog grada.

Organizatorica je brojnih značajnih konferencija, foruma i proslava poput Parlamentarne skupštine OSCE-a, Svečane sjednice Ustavotvorne skupštine Crne Gore, proslave proglašenja neovisnosti Crne Gore i mnogih drugih.

Pripremala je i realizirala sve bilateralne i multilateralne susrete predsjednika Skupštine Crne Gore u zemlji i inozemstvu. Velika je zagovornica za ženska, reproduktivna i poduzetnička prava, osnivačica radne grupe za jednakost polova pri Vijeću Europe (GTF), članica Foruma žena, organizacija Ženska akcija, Žena danas, Consensus i Status.

Događaj je besplatan, a održava se u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Kopirati
Drag cursor here to close