Teniski život nije lagan

Badosa: Morala sam potražiti pomoć psihologa

"Morala sam potražiti pomoć psihologa i sada se puno bolje osjećam. Bez problema izađem pred novinare nakon meča i govorim o meču bez obzira na to jesam li pobijedila ili izgubila", kaže Badosa
Sport / Ostali sportovi | 19. 10. 2022. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolka Paula Badosa Gibert je napravila sjajan pomak u posljednje dvije godine. Osvojila je turnir u Beogradu prošle godine, Sydney ove, ali je svakako najvažnji bio naslov iz Indian Wellsa. Trenutačno je Badosa četvrta igračica svijeta, u jednom trenutku je bila druga. Međutim, tek sada kada se probila do vrha priznala je medijima s kakavim se problemima suočavala. Prije svega psihičke prirode.

"Tenis je psihički težak sport. Nekada se osjećate usamljeno. Imala sam dosta problema na početku karijere. Nisam se mogla opustiti i odmoriti u krevetu, nisam spavala po noći. Ništa nije pomoglo... Čitala bih što drugi pišu o mojim igrama. I mom je partneru to nekada smetalo, a sve to me psihički opteretilo", otkrila je Badosa pa nastavila:

"Morala sam potražiti pomoć psihologa i sada se puno bolje osjećam. Bez problema izađem pred novinare nakon meča i govorim o meču bez obzira na to jesam li pobijedila ili izgubila. Ponekad mi je teško pričati o svojim iskustvima, ali i to je dio sportskog života. Dosta stvari morate proći i promijeniti kako biste došli do vrha."

Badosa je, zbog svojeg taletna, ali i izgleda, prozvana i novom Marijom Shaparovom. Iako joj je to donijelo puno fanova, ima i negativnih komentara.

"Iako imam puno obožavatelja, ne razumijem zašto postoje ljudi koji me mrze, a ne poznaju me... Teško je vidjeti komentare koji nemaju veze s istinom, a posebno ne sa sportom. To su najčešće osude i kritike", rekla je Paula koja je u pored tri naslova u karijeri, prošle godine stigla i u četvrtfinale Roland Garrosa.

Kopirati
Drag cursor here to close