Mostar

Predstava učenika O.Š. Gnojnice: Provodimo vrijeme u prirodi, a ne u virtualnom svijetu

Predstavu su svojim prisustvom uveličali štićenici JU Dječiji dom Mostar, zajedno sa direktoricom Dalidom Demirović.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 06. 2023. u 20:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaznici dramske sekcije Osnovne škole Gnojnice, zajedno s nastavnica Aidom Džiho, a uz podršku zaposlenih i menadžmenta škole, priredili su zanimljivu predstavu o prirodi.

Predstavu su svojim prisustvom uveličali štićenici JU Dječiji dom Mostar, zajedno sa direktoricom Dalidom Demirović.

Pouka predstave je da učenici svoje slobodno vrijeme provode u prirodi, umjesto da koriste mobilne telefone i društvene mreže.

Na ovaj način učenici su skrenuli pažnju na činjenicu kako briga za siguran okoliš i opuštanje u prirodi su ključni faktori koji utječu na razvoj učenika, a posebno na odmor i zabavu.

Mnoga djeca i adolescenti prešli su s igre na otvorenom, na igru na kompjuterima, mobitelima i u virtualnom okruženju. Izloženi su raznim nepredvidivim situacijama u okruženju, na koje zbog nedostatka znanja i iskustva ne mogu adekvatno odgovoriti.

Foto: PR / Predstava učenika O.Š. Gnojnice

Stoga je posebno važno učenicima u školskom okruženju ponuditi aktivnosti koje dugoročno pomažu u prevenciji i otklanjanju negativnih posljedica današnjeg načina života i potiču ih na zdrav način života, što može pozitivno utjecati na njihovo fizičko i psihičko stanje.

''Dramska sekcija pruža dobrodošlicu svima koji žele kroz glumu poboljšati svoje vještine korištenja glasa i razmjene informacija. Djeca i mladi u dramskoj skupini razvijaju maštu i kreativnost, govorno i tjelesno izražavanje. Razvijaju komunikacijske i glumačke vještine, kritičko promišljanje, razvijaju ličnost i saradnju. Uče raditi u skupini, upoznaju se sa kazalištem kao medijem'', priopćeno je iz O.Š. Gnojnice.

Kopirati
Drag cursor here to close