Online

Održana prva online sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru

Senat Sveučilišta u Mostaru održao je 358. sjednicu online, što je prvi put u povijesti Sveučilišta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 04. 2020. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SUM / Održana prva online sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru

Senat Sveučilišta u Mostaru, obzirom na okolnosti, održao je 358. sjednicu online što je prvi put u povijesti Sveučilišta.

Važno pitanje je bilo o načinu održavanju ispita te je Senat donio odluku o održavanju i organizaciji online ispita na fakultetima gdje je to moguće te će svaka ustrojbena jedinica u skladu s preporukama osmisliti optimalan model održavanja ispita obzirom na različitosti i specifičnosti fakulteta.

Osim toga usvojena je informacija o otvaranju e-pošte s domenom sum.ba za sve studente Sveučilišta u Mostaru.

Na sjednici je prihvaćena i izmjena sveučilišnog kalendara te će Sveučilište i fakulteti ostati otvoreni do 31. srpnja, nakon čega će uslijediti godišnji odmori te se ponovno nastavlja s radom 17. kolovoza 2020.

Senat je razmatrao informaciju o aktivnosti SUM-a u vrijeme pandemije COVID-19 te je usvojio kronologiju aktivnosti kako bi ostale trajno zapisane.

Donesena je odluka o upisu studenata u prvu godinu preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2020./2021. godine te prijedlog odluke o visini školarina i upisnina za akademsku 2020./2021.

Kada je riječ o provedbi izbora i reizbora u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja na Sveučilištu u Mostaru, izabrana su dva redovita profesora, pet izvanrednih profesora, 15 docenata, osam viših asistenata te sedam asistenata.

Kopirati
Drag cursor here to close