Održan važan sastanak

Potrebno dignuti kvalitetu nastave, nastavnog procesa i djelatnika

Održan sastanak o važnosti održavanja seminara za prosvjetne djelatnike
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 02. 2018. u 16:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije, danas je u zgradi Vlade u Livnu održan radni sastanak tijekom kojeg je bilo riječi o održavanju stručnih seminara za prosvjetne djelatnike na području Hercegbosanske županije.

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade HB županije, sastanku su nazočili ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi, Petar Galić, ravnatelji predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola s područja Hercegbosanske županije, potom dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. sc. Mario Vasilj, njegov pomoćnik i šef Ureda IP na razini Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Tomislav Volarić i njihovi suradnici.

Na sastanku se, uz ostalo, razgovaralo, o nastavnim planovima i programima i stručnim seminarima i educiranju prosvjetnih djelatnika. Istaknute su potrebe obrazovnih ustanova u podizanju kvalitete nastave i nastavnog procesa kao i prosvjetnih djelatnika u tim ustanovama.

Naglašeno je kako će od velike pomoći uskoro biti utemeljeni Zavod za školstvo na području Hercegbosanske županije. Sve su to činjenice koje, kako je kazano, nameću prilagođavanje nastavnih planova i programa. Bilo je govora i o polaganju stručnih ispita, polaganju mature i ocjenjivanju učenika-Dokimologiji kao posebnoj znanstvenoj disciplini.

Kako bi se podigla kvaliteta nastave i motivacija prosvjetnih djelatnika resorni ministar Petar Galić kazao je kako je u tijeku izrada određenih akata, a među njima i pravilnika kojima je predviđeno ocjenjivanje i unaprjeđenje prosvjetnih djelatnika.

Predstavnici spomenutih fakulteta upoznali su nazočne kako su ove dvije visokoškolske ustanove osposobljene za pružanje stručnih pomoći u obrazovnom sustavu naslanjajući to na metodike i didaktiku.

Kopirati
Drag cursor here to close