Sastanak ministara

'Obrazovanje u BiH mora imati plan B u slučaju pogoršanja situacije'

Ministrica Gudeljević zahvalila je svim donatorima koji su omogućili odvijanje online nastave
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 06. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo civilnih poslova (MCP) je organiziralo prvi sastanak ministara obrazovanja nakon 2017. godine kada je održan posljednji takav susret ministara obrazovanja u BiH, priopćeno je u petak iz MCP-a BiH.

Osim predstavnika resornih ministarstava ovom online sastanku su nazočili i Rownak Khan, šefica predstavništva UNICEF-a u BiH i Siniša Šešum, šef ureda UNESCO-a u BiH.

Imajući u vidu izvanredne uvjete u kojima se realiziralo drugo polugodište tekuće školske godine, predstavnici ministarstava su ukratko prezentirali svoj rad i iznijeli pozitivne i negativne aspekte rada na daljinu s kojim su bili suočeni.

Šešum je prezentirao smjernice za ponovno otvaranje škola koje su kreirane u dokumentu 'Okvir za ponovno pokretanje škola'.

Tijekom izlaganja istakao je zašto bi bilo bitno ponovno otvoriti škole, kada i kako ih otvoriti. S obzirom na pogoršanu epidemiološku sliku u BiH sugovornici su razmijenili stavove o mogućim opcijama ulaska u novu školsku godinu, a temeljem prethodnog iskustva.

''Obrazovanje u Bosni i Hercegovini mora imati plan 'B' u slučaju daljnje tendencije pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno u obzir se treba uzeti mogućnost ponovnog zatvaranja škola sa početkom nove školske godine'', kazao je.

Ministrica Gudeljević zahvalila je svim donatorima koji su omogućili odvijanje online nastave, te je izrazila zadovoljstvo brzom reakcijom nadležnih obrazovnih vlasti prilikom prelaska sa klasičnog odvijanja nastave na online nastavu, kako bi  djeci bio omogućen nastavak obrazovanja.

Pored nastavnika i učenika, posebno je odala priznanje roditeljima za vrijeme odvijanja online nastavnog procesa. 

Sudionici su jednoglasno izrazili zadovoljstvo zbog ovog virtualnog susreta tijekom kojega su izravno mogli razmijeniti iskustva i izrazili nadu da će ovakvi sastanci biti praksa u sljedećem razdoblju, priopćeno je iz MCP-a.

 

Zaključujući sastanak, ministrica Gudeljević je naglasila da će Ministarstvo civilnih poslova BiH, sukladno nadležnostima i raspoloživim kapacitetima stoji na raspolaganju svim nadležnim obrazovnim vlastima u BiH pri rješavanju problema i pružanju pomoći u rješavanju problema sa kojima se suočavaju.

Kopirati
Drag cursor here to close