e-dnevnik

HBŽ nastavlja s digitalnom transformacijom obrazovanja

Sastanku su nazočili Franjo Vučić, član SUMIT-a, i Tin Brdar županijski SUMIT koordinator.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 05. 2021. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije održan je radni sastanak resorne ministrice, Gordane Nakić s voditeljem IT centra Sveučilišta u Mostaru doc. dr. Tomislavom Volarićem.

Sastanku su nazočili Franjo Vučić, član SUMIT-a, i Tin Brdar županijski SUMIT koordinator.

Razgovaralo se o započetom procesu digitalizacije i informatizacije škola u Hercegbosanskoj županiji, kao i o planovima za buduću suradnju. Kako bi škole u Hercegbosanskoj županiji išle u korak s vremenom potrebno je proces informatizacije i digitalizacije nastaviti u punom opsegu kao je i definirano Sporazumom između Hercegbosanske županije i Sveučilišta.

Sugovornici su se složili da je tehnologija nezaobilazna pomoć u obrazovnom sustavu.

''Adekvatno opremljene učionice, kompetentni nastavnici, razvijanje digitalnih obrazovnih sadržaja i nastava usmjerena na učenike je naš cilj. U suradnji sa SUM-om moguće je ostvariti neke od tih ciljeva, a e-dnevnik je idući zajednički projekt. E-dnevnik zadovoljio bi potrebe roditelja i omogućio im pristup svim potrebnim informacijama u bilo koje vrijeme. Nastavnicima bi omogućio jednostavnije vođenje nastavne evidencije i statističke obrade podataka, a učenicima olakšao praćenje obveza i uvida u trenutni uspjeh te bi početkom lipnja trebali krenuti u ovaj projekt'', kazala je ministrica Nakić.

Početkom lipnja izvršit će se pripreme za implementaciju ovog projekta u školama u kojima postoje potrebni tehnički uvjeti, a sama implementacija će krenuti početkom školske 2021/2022 godine.

Na sastanku je dogovoren i posjet ministrice Gordane Nakić Centru za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru u narednom periodu, dok je doc. dr. Tomislav Volarić pohvalio suradnju s Ministarstvom te najavio radionice za uvođenje e-dnevnika u Hercegbosanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close