PR Challenge

Najbolju strategiju za PR Challenge 2017 osmislila ekipa iz Mostara

Održano šesto državno studentsko natjecanje u odnosima s javnošću - PR Challenge
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 12. 2017. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesto državno studentsko natjecanje u odnosima s javnošću - PR Challenge završeno je u petak nakon proglašenja najboljih timova i strategija.

Sedam natjecateljskih ekipa koje su došle iz cijele BiH, u prostorijama poduzetničkog i edukativnog centra Networks, predstavile su svoje PR strategije koje su kreirali za socijalno poduzeće, 3Down Štampa  - 3Down print d.o.o. čiji je osnivač Udruženje Život sa Down sindromom, te za projekt Coca-Colina podrška mladima u BiH – program osnaživanja mladih koji je pokrenula Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Stručni žiri proglasio je tim “PRvi”, sa Fakulteta humanističkih nauka mostarskog Univerziteta “Džemal Bijedić” za pobjednike šestog PR Challenge natjecanja, proglasivši njihovu strategiju za poduzeće 3Down Štampa  - 3Down print d.o.o.  najboljom u ukupnom poretku.

Uz simboličan novčani poklon, najboljima su dodijeljeni Podravkini poklon paketi, te pokloni koje je osigurala Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

PR  / Sudionici PR Challenge 2017

Žiri je ocijenio da je najkreativniji koncept osmislila ekipa ''Ljože'' sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ekipa “FiveStarMo” sa Ekonomskog fakulteta mostarskog Sveučilišta je pokazala najinovativniji pristup u kreiranju strategije, a priznanje za najbolju prezentaciju dodijeljeno je ekipi sa Filozofskog fakulteta u Zenici, NES Teamu.

''PR Challenge je projekt kojim se promovira značaj profesije kao strateške funkcije odnosa s javnošću, a namjera nam je da se njime osigura prilika, svim studentima koji izučavaju ovu oblast da se kroz studiju suoče sa realnim poslovnim izazovima, te da na primjerima iz prakse primijene znanja koja su dobili na fakultetu. Naš motiv za pokretanje natjecanja je bio upravo da omogućimo mladima koji možda prepoznaju svoju buduću profesiju u odnosima s javnošću, takvu priliku - da pokažu budućim klijentima i suradnicima što znaju i kako rješavaju zadatke. Žiri je ocjenjivao njihove ideje, pristup, izvodljivost, inovativnost i način postavke strategija.

Danas smo čuli mnoge dobre i jasno razrađene ideje, a uz dragocjene savjete žirija tokom ocjenjivanja, učesnici su dobili kompletan uvid u to kako u stvarnosti izgleda raditi odnose s javnošću van učionice. Vjerujem da će sudionicima ovo biti dragocjeno iskustvo, jer je riječ o stvarnim klijentima i stvarnim uvjetima za rad, a nakon što smo vidjeli kako su natjecatelji riješili zadatke koje smo im dali, mogu reći da smo vrlo zadovoljni kreativnim pristupom, odličnim prezentatorskim vještinama i inovativnošću natjecateljskih ekipa'', istaknula je Dobrila Močević, direktorica Prime Communications, agencije koja je autor i organizator natjecanja PR Challenge. 

Organizator PR Challengea je agencija Prime Communications, prva domaća PR agencija s uredima u Banjaluci i Sarajevu, koja ovim natjecanjem želi naglasiti značaj PR profesije, promovirati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege ali i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stječu na fakultetima primijene u praksi kreirajući strategije za prave klijente.

Ove godine, u finalu su se natjecale ekipe iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Viteza i Banjaluke.

Kopirati
Drag cursor here to close