Potpis

Mostarsko Sveučilište u borbi protiv korupcije

Sveučilište i Agencija surađivat će u područjima zajedničke organizacije znanstveno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, radionica...
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 07. 2023. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru i Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine potpisali su Memorandum o razumijevanju i o znanstvenoj, obrazovnoj i stručnoj suradnji. Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i direktor Agencije Elvis Kondžić, priopćeno je iz mostarskog Sveučilišta.

Rektor Tomić i direktor Kondžić potpisali su memorandum, kako je navedeno, ''vođeni željom, ali i potrebom za uspostavljanje međusobne suradnje u području znanosti, obrazovanja i struke, u oblasti sprečavanja korupcije u BiH, spremni na učinkovitu suradnju koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja, potvrđujući zajedničko zalaganje i interes za unapređivanjem suradnje, uzimajući u obzir značaj unapređenja komunikacije i koordinacije aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti o štetnosti korupcije''.

Sveučilište i Agencija surađivat će u područjima zajedničke organizacije znanstveno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, radionica iz oblasti prevencije korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije, razmjene stručnih i znanstvenih informacija kroz razmjenu časopisa, elektronskih časopisa, publikacija, udžbeničke literature te drugih stručnih materijala, resursa i usluga te će raditi na zajedničkim istraživačkim projektima. Osim toga suradnja će se ogledati u razmjeni akademskog i stručnog kadra kako pri redovnim tako i u posebnim edukativnim procesima, izradi programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra te proučavanjima problema od zajedničkog interesa, priopćeno je.

Video: Obitelj Grabo - Skupa lekcija
Kopirati
Drag cursor here to close