10. ožujka

Mostar: Sve je spremno za četvrto izdanje studentskog Sajma poslova

Sajam će biti organiziran kao susret između studenata i poslodavaca gdje se studentima nastoji olakšati pronalazak sezonskog posla, priopćili su organizatori.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 03. 2023. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SUM / Četvrto izdanje studentskog Sajma poslova

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i ove godine organizira Sajam poslova, koji će biti održan u petak, 10. ožujka, s početkom u 11 sati u amfiteatru Sokrat.

Ovo je četvrti put da se Sajam sezonskih poslova organizira u Mostaru.

Sajam će biti organiziran kao susret između studenata i poslodavaca gdje se studentima nastoji olakšati pronalazak sezonskog posla, priopćili su organizatori.

Cilj Sajma poslova 2023. je povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad.

Ante Pejar, glasnogovornik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru kaže kako s ponosom najavljuje četvrti sajam poslova, tvrdi da i ove godine imaju velika očekivanja, te dodaje kako su u Studentskom zboru zadovoljni velikim odazivom studenata prethodnih godina, ali i učinkovitošću samog sajma.

''U Studentskom zboru smatramo kako student uvijek treba biti na prvom mjestu i u fokusu. Organiziramo i provodimo razne aktivnosti, te se svakodnevno borimo za: bolje obrazovanje, povećanje kvalitete studentskog života i veća prava studenata- koja su trenutno na nezadovoljavajućem nivou. Ovo je jedan od naših važnijih strateških projekata jer direktno spajamo studente s poslodavcima, a sigurni smo da kvaliteta naših studenata na budućim poslovima neće ostati nezapažena. A u to smo se i uvjerili prethodnih godina dobivajući pozitivne povratne informacije od samih poslodavaca'' – istakao je Ante Pejar, glasnogovornik SZSUM-a.

Ove godine sajam je proširen i na srednje škole, ali i sve ostale zainteresirane mlade osobe. Uz to najavljuju i veći broj izlagača na Sajmu.

Na Sajmu će poslodavci imati priliku predstaviti djelatnosti iz kojih dolaze i svoje potrebe za radnom snagom, dok će studenti biti upoznati sa svim uvjetima koje traže poslodavci i izravno dobiti potrebne informacije. Svaki student koji želi lakše pronaći sezonski posao trebao bi posjetiti Sajam poslova 2023. i iskoristi priliku da upozna brojne potencijalne poslodavce sazna sve važne informacije na jednom mjestu.

''Budući da smo svjedoci sve češćeg nedostatka radne snage, pogotovo u sektorima turizma i ugostiteljstva, s jedne strane, i izazova pronalaska sezonskog posla s druge strane, s oduševljenjem smo prihvatili suradnju s HGK, jer oni su predložili ovaj događaj s ciljem kako bi pomogli mladoj populaciji pri pronalasku sezonskog posla'', -priopćili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Na samom kraju pozivaju sve zainteresirane studente kao i ostale osobe da posjete Sajam poslova u petak u 11:00.

Kopirati
Drag cursor here to close