SPARK school

Mostar: Počinje projekt Arduino most

Glavni cilj projekta je suradnja i timski rad 80 učenika iz osam srednjih škola na području grada Mostara (četiri škole po hrvatskom i četiri po bosanskom planu i programu).
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 11. 2018. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SPARK school se dosad kroz svoje projekte najviše fokusirano na osnovnoškolce, no sad je red došao i na srednjoškolce. To je razlog zbog kojeg je danas u prostorijama SPARKa najavljen najnoviji projekt imena ARDUINO most.

Glavni cilj projekta je suradnja i timski rad 80 učenika iz osam srednjih škola na području grada Mostara (četiri škole po hrvatskom i četiri po bosanskom planu i programu). Organizator projekta je udruga SPARK school, dok projekt podržavaju Američko veleposlanstvo u BiH i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, te Pedagoški zavod i Zavod za školstvo.

Škole koje sudjeluju u projektu su:

Elektrotehnička škola Ruđera Boškovića

Gimnazija Mostar (hrvatski program)

Gimnazija Mostar (bosanski program)

  1. Gimnazija Mostar

Mašinsko-saobraćajna škola

Srednja prometna škola

Gimnazija fra Grge Martića

Elektrotehnička škola Mostar

 

Kroz projekt učenici će dobiti priliku raditi s Arduino elektroničkim komponentama isteći znanja i vještine iz STEAM područja. Planiramo organizirati besplatne radionice elektronike za 80 učenika, priopćeno je.

Nakon 10 sati osnovnih Arduino radionica, učenici će imati 20 sati za razvoj vlastitih Arduino projekata, gdje će imati i mentore na raspolaganju. Na kraju projekta planiran je sajam na kojem će učenici imati priliku prezentirati vlastite radove. Sajam će se održati 13.4.2019.

Direktorica udruge SPARK school Matea Markić je rekla: “Ponosna sam na profesore koji iz objeručke prihvatili ovaj projekt i uistinu vjerujem u njih da će skupa s nama poboljšati bh obrazovanje.”

Na konferenciji za novinare su se još obratili nova direktorica SPARKa Maja Miljević te edukator iz SPARK school Tomislav Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close