USAID

Ljubuški: Edukacijsko - rehabilitacijski centar dobio novu opremu

Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju u Ljubuškom trenutno pored korisnika iz Ljubuškog, ima korisnike i iz susjednih općina (Grude, Čitluk, Čapljina).
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 10. 2019. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama osigurao je oko 16.000 KM za nabavku opreme za JU Edukacijsko – rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Općine Ljubuški.

Donirana oprema obuhvaća Play Attention set - sustav za poboljšanje kontrole pažnje i ponašanja osoba u rehabilitaciji; SIT - slušni integracijski trening - koji se odnosi na rehabilitacijski pristup muzikoterapijom za djecu sa ciljem poticanja i razvoja motoričkih, emocionalnih, intelektualnih i socijalnih potreba; Logopedske sonde koje se koriste za korekciju izgovora glasova - rehabilitaciju osoba sa teškoćama govora i tehničku opremu koja je potrebna za redovan rad Centra i stručnjaka angažiranih u Centru.

“USAID u okviru svoje pomoći Bosni i Hercegovini radi mnogo na podršci organizacijama i institucijama koje rade s osobama s invaliditetom, tako smo se odlučili podržati i ovaj centar. Drago nam je što možemo pomoći ovakvim centrima jer neophodno je da osobe s invaliditetom budu sastavni dio naše zajednice” izjavio je Jasmin Bešić, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama.

Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju u Ljubuškom trenutno pored korisnika iz Ljubuškog, ima korisnike i iz susjednih općina (Grude, Čitluk, Čapljina).

''Zahvaljujući donaciji USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama bit ćemo u prilici pokrenuti dva nova programa rehabilitacije, muzikoterapiju i neufofeedback, koje su izrazito važne rehabilitacije koje će unaprijediti naš rad'', izjavila je direktorica Centra Marija Kikaš.

Centar ima 30 do 40 redovnih korisnika koji svakodnevno koriste njihove profesionalne usluge, a ukupan broj korisnika je 80 osoba sa različitim poteškoćama.

Kopirati
Drag cursor here to close