Strukovna škola

Livno: Srednjoškolci će učiti o razvoju videoigara

''Ovaj novi obrazovni program potpuno se razlikuje od postojećih, jer je naglasak na strukovnom dijelu kroz koji učenici dobivaju potrebna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu rada''
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 03. 2020. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Srednjoškolci će učiti o razvoju videoigara

Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna planira u bliskoj budućnosti u suradnji s Ministarstvom prosvjete kulture i športa Hercegbosanske županije u svoj školski program uvrstiti novo atraktivno zanimanje - tehničar za razvoj videoigara.

S tim u vezi djelatnici livanjske škole, predvođeni ravnateljem Sašom Grabovcem, posjetili su Novsku, središte gaming industrije u ovom djelu Europe.

Po Grabovčevim riječima, tom prigodom posjetili su poslovni inkubator "Pismo" gdje su dobili vrijedne informacije o edukaciji tehničara za razvoj videoigara.

''Ovaj novi obrazovni program potpuno se razlikuje od postojećih, jer je naglasak na strukovnom dijelu kroz koji učenici dobivaju potrebna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu rada'' - kazao je Grabovac.

Dodao je kako se radi o sve popularnijem i traženijem zanimanju.

''Gaming industrija ima najveći trend svjetskog rasta, tako da naši učenici po završetku školovanja neće imati problema u pronalasku posla. Također valja istaknuti kako se radi o iznadprosječno plaćenom zanimanju'' - kazao je ravnatelj Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević.

Kopirati
Drag cursor here to close