Na radost mališana

Gradski Dječji vrtić Ljubuški otvorio novu podružnicu u Vitini

Ovoj podružnici, osim Vitine, gravitiraju djeca i iz drugih mjesnih zajednica ovog dijela Ljubuškog: Klobuk, Dole-Greda, Vojnići, Šipovača-Kašče, Veljaci, Orahovlje, Grab, Grabovnik, Otok, Proboj i Grljevići.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 11. 2020. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo

Gradski Dječji vrtić Ljubuški u četvrtak je otvorio svoju novu podružnicu u sklopu Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini.

Riječ je o podružnici čiji kapacitet iznosi 50 mjesta, odnosno dvije grupe po 25 polaznika.

''Radno vrijeme podružnice je od 7 ujutro do 5 popodne. Podružnica u Vitini ima standardnu mješovitu skupinu od tri do šest godina. Planirana je i dnevna briga za djecu, tzv. učilica koja prima djecu od prvog do petog razreda osnovne škole'', kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Dodala je kako zamišljeno da djeca prije nastave borave u prostorijama predškolske ustanove.

''S obzirom na to da brojni roditelji rade i nisu u mogućnosti djecu ostaviti samu kod kuće, zamišljeno je da djeca prije odlaska u školu borave u prostorijama predškolske ustanove gdje će im biti osiguran doručak i ručak te kvalitetna priprema za nastavu'', istaknula je ravnateljica.

Ovoj podružnici, osim Vitine, gravitiraju djeca i iz drugih mjesnih zajednica ovog dijela Ljubuškog: Klobuk, Dole-Greda, Vojnići, Šipovača-Kašče, Veljaci, Orahovlje, Grab, Grabovnik, Otok, Proboj i Grljevići.

Otvaranje vrtića u Vitini dio je niza demografskih mjera koje gradska uprava provodi s ciljem olakšavanja uvjeta života u lokalnoj zajednici i poticanja pozitivnih demografskih trendova.

Otvaranje vrtića u Vitini, te u skorijoj budućnosti i u drugim mjestima, dio je niza demografskih mjera koje provodi v.d. gradonačelnika Vedran Markotić s ciljem olakšavanja uvjeta života u lokalnoj zajednici i poticanja pozitivnih demografskih trendova, istaknuli su iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave, koja je osnivač vrtića, također su obećali kako će u idućem proračunskom razdoblju smanjiti cijenu vrtića te u sljedeće četiri godine omogućiti svim roditeljima da njihova djeca besplatno pohađaju Dječji vrtić Ljubuški.

Podružnicu u Vitini u ponedjeljak,16. studenoga službeno započinje s radom.

Kopirati
Drag cursor here to close