Svečano

FOTO | Osnovna škola Marina Držića Buna proslavila 40. rođendan

Ravnateljica škole Inge Bevanda je pozdravila nazočne i zaželjela im dobrodošlicu na ovu najznačajniju obljetnicu školstva na ovim prostorima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 06. 2023. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Marina Držića Buna proslavila je 40. rođendan i 130. godina postojanja obrazovanja na Buni.

U sklopu obilježavanja održana su izlaganja tekstova novinarske sekcije koja u 'Škrinjici riječi' upoznajem čitatelje s novostima iz ove školske godine, izrada likovnih radova učenika i učenica kao i sportska natjecanja. Vrijedni učenici su učestvovali i u izradi kostima za komediju "Dundo Maroje".

Foto: PR / Osnovna škola Marina Držića Buna proslavila 40. rođendan

Svi ovi radovi su predstavljeni u predvorju Doma kulture Buna gdje je i održana Svečana akademija škole. Nastavnica informatike je sačinila vrijedan videozapis iz Ljetopisa škole od prvih dana daleke 1892. godine kada je i škola počela s radom.

Ravnateljica škole Inge Bevanda je pozdravila nazočne i zaželjela im dobrodošlicu na ovu najznačajniju obljetnicu školstva na ovim prostorima. Istaknula je da joj je čast biti na čelu ove ustanove uz zajednički rad cjelokupnog osoblja.

"Nama u školi pripada nekoliko trenutaka, a našoj školi cijela vječnost".

Foto: PR / Osnovna škola Marina Držića Buna proslavila 40. rođendan

Voditeljica programa je održala sat povijesti škole koračajući od davne 1892. godine prateći njen hod "od gnijezda do zvijezda". Škola je 4 puta počinjala s radom: 1892., 1907., 1945. i 1994. nakon vojno – redarstvene akcije Lipanjske zore kada je Buna i oslobođena.

O značaju i ulozi škole na ovim prostorima govorila je predsjednica Školskog odbora prof. dr. Mirjana Milićević i Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja u HNŽ-u koji je i sam bio učenik ove škole i sadašnji sumještanin. On je najbolji pokazatelj da ova obrazovna ustanova daje vrsna znanja svojim učenicima.

Foto: PR / Osnovna škola Marina Držića Buna proslavila 40. rođendan

Naša škola će i u budućnosti nastaviti sa zalaganjem kakvo su nam primjerima davali u prošlosti. U glazbenom djelu nastupili su učenici koji su članovi školskog zbora uz odabir domoljubnih skladbi, a njima su se pridružili recitatori koji su nam približili stihove bunjskog slikara i pjesnika Vlade Puljića kao i osobne stihove naših vrijednih učenica.

Uručene su posthumno zahvalnice članovima obitelji pokojne Ive Zlomislić, pokojne Stanke Zlomislić i pokojnog Marija Knezovića za životni doprinos radu OŠ Marina Držića Buna i trajna sjećanja.

Predstavnica Zavoda za školstvo Mostar Lidija Jerković uručila je zahvalnicu našoj školi na unaprjeđenju obrazovanja na ovom području.

Foto: PR / Osnovna škola Marina Držića Buna proslavila 40. rođendan
Kopirati
Drag cursor here to close