Bez reakcija

Učenik osumnjičen za pucnjavu u školi u Lukavcu već je donosio oružje na nastavu

Osmanović je napisao da je nastradao otac dvoje djece.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 06. 2023. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tragičnog događaja danas u Lukavcu kada je učenik teško ranio uposlenika na svom Facebook profilu oglasio se Dino Osmanović političar iz Lukavca koji je objavio prepisku i upozorenja koja je pisao upravo zbog prijetnji učenika koji je danas osumnjičen da je počinio teški zločin, prenosi N1.

“Ovo je poruka od 22. svibnja 2023. godine kada sam nakon saznanja da učenik prijeti da će se osvetiti nakon što su ga prebacili iz škole, tražio informaciju da vidim, da li smo se opametili ili poduzeli nešto da nam se ne dogodi Beograd” napisao je Osmanović.

Ima panike

Osmanović je napisao da je nastradao otac dvoje djece.“Nažalost, nismo.

 /  screenschot

Dogodilo se da je nedužan čovjek stradao (netko reče nisu stradala djeca i nema panike), ali ja kažem da je nažalost stradao otac dvoje djece i ima panike. Ima potrebe za paniku sve dok ne odgovaraju nesposobni kadrovi iz MUP-a i tužiteljstva. Možda tada dođemo pameti i počnemo učiti na tuđim greškama.” napisao je u objavi.

Upozorio MUP

“I da, na moje pitanje upućeno MUP-u nisam dobio odgovor, samo poziv putem vibera uz riječi da su poduzeli sve radnje, da je sve pod kontrolom i da ne mogu dati više informacija jer se radi o maloljetnoj osobi. Vjerovao sam sistemu, ni sam ne znam zašto.” napisao je Osmanović.

Podsjećamo, napadač koji je u srijedu ujutro upao u osnovnu školu u mjestu Lukavac pucnjevima iz pištolja teško je ranio nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića kojemu se liječnici bore za život. Kao jedan od razloga navodi se kako je moguće da se radi o osveti učenika.

Kao počinitelj napada identificiran je malodobnik inicijala G.M. rođen 2008. kojega je policija pronašla na mjestu zločina i odmah ga uhitila.

Mediji navode kako je riječ o dječaku koji je ranije izbačen iz škole "Lukavac grad" i premješten u drugu zbog lošeg vladanja. Nastavnik kojega je ustrijelio ujedno je pomoćnik ravnatelja škole, a njegov otac potvrdio je identitet.

"Istina je, radi se o mom sinu i on je bio profesor engleskog jezika i pomoćnik ravnatelja", kazao je za N1 Ismet Osmanović koji je član Stranke demokratske akcije (SDA) i bio je njezin zastupnik u parlamentu Federacije BiH.

Kazao je kako su ga liječnici u bolnici u Tuzli izvjestili da mu je sin u stabilnom stanju iako je teško ozljeđen. Navodno je zadobio prostrijelnu ranu na vratu.

Policija je kod uhićenog dječaka pronašla pištolj kojim se koristio pri napadu, a u tijeku je istraga kako bi se utvrdili motivi ovog zločina.

Kopirati
Drag cursor here to close