Ne prekidati nastavu

Čerkez: Škole treba posljednje zatvarati

“Škole treba posljednje zatvarati, vidimo da djeca dosta lako prebole taj omikron. Ono što također možemo reći, problem je prijenosa, jer djeca više prenose'', kaže Čerkez.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 01. 2022. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Škole treba posljednje zatvarati, vidimo da djeca dosta lako prebole taj omikron. Ono što također možemo reći, problem je prijenosa, jer djeca više prenose. Međutim, to je samo odgoda. Sav naš napor treba ići u smjeru da gledamo koliko je zdravstveni sustav popunjen i koliko on ima još tih dodatnih kapaciteta, da ne dođemo do prepunjenosti, da ne možemo primiti ljude, a ostalo - ne vidim neke prepreke veće, prije bi napravio restrikcije u nekim drugim sektorima oko okupljanja, nego u samim školama”, kaže za FTV Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH.

Epidemiološka situacija u cijeloj državi je pogoršana, u velikoj mjeri zbog novogodišnjih praznika u proteklom razdoblju.

Ovome svjedoče i drive in punktovi za testiranje na koronavirus, koji rade punom parom. Redovi automobila su dugi, a čekanje na rezultate testiranja traju i po nekoliko dana.

“Mislim da bi se trebalo razmisliti i danas ćemo razgovarati o tome da li testirati samo one koji su teže bolesni, koji idu prema bolničkom krevetu, da li su pozitivni. Ova ostala testiranja - imam osjećaj da u određenim trenucima to gubi smisao. Još ne, ali smo na toj nekoj granici kada je potrebno da se o tome razgovara”, dodaje Čerkez.

Dok županije uvode određene mjere, svaka zasebno, u odnosu na vlastitu epidemiološku sliku, generalno građani ne bi smjeli zaboraviti na mjere opreza koje sami mogu primjenjivati, da bi zaštitili svoje, te zdravlje onih oko sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close