Faruk Gutić

Budući mladi doktor iz Banovića dobitnik priznanja Europske Akademije za Neurologiju

Kao istaknuti student Medicinskog fakulteta u Sarajevu, početkom godine izabran je za studenta člana Europske Akademije za Neurologiju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 06. 2022. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Student pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu, Faruk Gutić, dobitnik je nagrade za izvrsnost odstrane Europske Akademije za Neurologiju za 2022. godinu.

Kao istaknuti student Medicinskog fakulteta u Sarajevu, početkom godine izabran je za studenta člana Europske Akademije za Neurologiju. Europska Akademija za Neurologiju predstavlja više od 45 000 članova iz Evrope i 47 Evropskih nacionalnih društava.

Krajem svibnja, sa svojim radom ''Why neurology?'' izabran je za pobjednika studentskog natjecanja organiziranog od strane Europske Akademije za Neurologiju i pozvan na dodjelu nagrade u nedjelju 25.6.2022., u 13:30h u Naučnom teatru u Beču, u Austriji. Nagrada će biti uručena u sklopu naučnog kongresa Europske Akademije za Neurologiju koji će okupiti više tisuća eminentnih stručnjaka iz oblasti neurologije u svijetu.

''Izuzetno mi je zadovoljstvo da kao student sam u mogućnosti predstavljati Bosnu i Hercegovinu na impozatnom naučnom skupu u Beču, koji će okupiti eminentne stručnjake iz svijeta neurologije. Biti dobitnik nagrade za izvrsnost od strane Europske Akademije za Neurologiju je veliko priznanje za mene, već na samom početku moje karijere. Potruditi ću se i u budućnosti da pored mog rada, imena i prezimena, uvijek stoji i zastava Bosne i Hercegovine.

''Pored same nagrade, koja prvi put za jednog studenta dolazi u Bosnu i Hercegovinu, na ceremoniji dodjele planirana je i prezentacija rada. Sam rad publiciran je od strane Europske Akademije za Neurologiju i dostupan na linku.

Bitno je istaknuti da su Bušići tijekom i nakon Domovinskog rata dali nemjerljiv doprinos u očuvanju opstojnosti hrvatskog naroda na cijelom teritoriju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close