Britanka

Andria Zafirakou najbolja nastavnica na svijetu

Zafirakou je bila među 10 finalista od 30.000 kandidata iz cijelog svijeta koji su se prijavili na međunarodno natjecanje kojem je svrha vratiti ugled zanimanju nastavnika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 03. 2018. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanka Andria Zafirakou, koja predaje u siromašnoj multietničkoj londonskoj četvrti, osvojila je u nedjelju u Dubaju nagradu ''za najbolju nastavnicu na svijetu'' i milijun dolara.

Mohamad ben Rašid Al-Maktum, vladar Dubaja je nakon što je dobitnici uručio nagradu na Twitteru ''čestitao Andriji Zafirakou na tituli najbolje nastavnice na svijetu, najljepšem zanimanju'', prenijela je Hina.

Zafirakou je bila među 10 finalista od 30.000 kandidata iz cijelog svijeta koji su se prijavili na međunarodno natjecanje kojem je svrha vratiti ugled zanimanju nastavnika. Zafirakou koja podučava u državnoj školi u Alpertonu, u sjevernom dijelu Londona, naučila je osnove većine od 35 jezika koji se govore u toj školi i može komunicirati s učenicima i njihovim roditeljima, među kojima ima puno izbjeglica.


Ona se također izborila za promjene školskog programa kako bi ga približila učenicima. Svečanost predaje nagrada je obilježio dolazak svjetskog prvaka Formule 1 Britanca Lewisa Hamiltona, koji je donio nagradu u svom sportskom bolidu uz pratnju policije.

Nagrada obvezuje dobitnika da se još najmanje pet godina bavi tim pozivom. Zakladu je osnovala obitelj Varkley, Indijci koji od 1950-ih žive u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji su tada bili britanski protektorat. Osnovali su mrežu privatnih škola.

Kopirati
Drag cursor here to close