Dobro došli

'Brucoški sat' na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Univerzitet ''Džemal Bijedić'' je pozdravio 43. generaciju brucoša.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 10. 2019. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Brucoški sat' je održan u sportskoj dvorani 'Mithad Hujdur - Hujka", a ovom manifestacijom je službeno počela nova akademska godina za studente upisane u novoj akademskoj 2019./20. godini na fakultete Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru.

''Danas je prvi dan vašeg novog života. Danas uzimate odgovornost za sebe i za sve ono što budete radili u narednom periodu.'' - rekao je Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta u obraćanju studentima.

Ministar Hadžović je također istakao da je cilj Ministarstva pomaganje svim visokoškolskim institucijama i podrška kvalitetnom radu. 

Studentima je poručio i ''nemojte učiti radi nastavnika, učite za sebe i da vaše znanje bude sutra vrednovano na tržištu rada. To je ono što vas ja molim da sutra budete veliki građani, da možete od svog znanja da živite i donesete prosperitet ovoj našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.''

''Pozdravljam oko 700 novih studenata prvog ciklusa studija koji će na 27 studijskih programa našeg Univerziteta ove godine steći stučna i profesionalna znanja i vještine. Posebno zadovoljstvo čini saznanje da veliki broj naših studenata dolazi iz drugih kantona i drugih država.'' - rekao je dr. Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta.

Istaknuo je da Univerzitet surađuje sa mnogim sveučilistima u Europskoj uniji i Turskoj kroz programe razmjene i mobilnosti studenata i visokoškolskog osoblja. Kao druga reakreditirana školska ustanova, Univerzitet je pokazao da ima kvalitet, snagu, tradiciju i sposoban je ispuniti osnovnu zadaću - pružiti kvalitetno obrazovanje mladih ljudi.

''Molim vas, iskoriste ovo vrijeme dok studirate, učinite dodatne napore da napravimo okolinu, odnosno društvo u kojem živimo pravednije, prosperitetnije, uređenije, ljepše i bolje. Ako budete vrijedni i uporni, rezultati sigurno neće izostati.'' - rekao je rektor Zlomušica u obraćanju studentima.

Kopirati
Drag cursor here to close