Neki novac

400 KM srednjoškolcima povratnicima

Iznos novčanih sredstava po jednom učeniku srednje škole iznosit će cijenu mjesečne karte za mjesece tekuće školske godine, a maksimalno do 400 KM za cijelu školsku godinu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 09. 2020. u 09:17 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni oglas za dodjelu novčanih sredstava učenicima srednjih škola povratnicima iz entiteta Federacija BiH u entitet Republika Srpska, koji pohađaju nastavu u srednjim školama na području tog entiteta i rubnim naseljima u Federaciji BiH, na ime sufinanciranja troškova prijevoza do škole, za školsku 2020/2021. godinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pravo na dodjelu novčanih sredstava imaju učenici srednjih škola koji su članovi povratničkih domaćinstava na području Republike Srpske, koji imaju prijavljeno prebivalište u opštinama povratka na području RS, koji pohađaju redovno srednju školu na području RS ili u rubnim naseljima u Federaciji BiH, te putuju do škole četiri kilometra i više i koriste usluge javnog prijevoza do škole koji plaćaju vlastitim sredstvima.

Iznos novčanih sredstava, kako je objavilo Ministarstvo, po jednom učeniku srednje škole iznosit će cijenu mjesečne karte za mjesece tekuće školske godine, a maksimalno do 400 KM za cijelu školsku godinu.

Isplata novčanih sredstava će se izvršiti na žiro-račune, roditelja/učenika ili na račune autoprijevoznika ako je organiziran prijevoz.

Kopirati
Drag cursor here to close