Unutar samog programa

YouTube ukida veliku većinu originalnog sadržaja koji je sam producirao

Unutar programa YouTube Originals mnogi su kreatori videa razvijali svoje serijale i originalne sadržaje, no vodstvo servisa odlučilo je ukinuti gotovo sve poticaje ovog tipa.
Sci-Tech / Internet | 20. 01. 2022. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu pokretanja naplatne usluge YouTube Premium prije više od tri godine, Googleov je video servis za jedinstvenu pretplatu bio nudio gledanje sadržaja bez reklama, reprodukciju na mobilnim uređajima i dok im je ekran zaključan te brojne ekskluzivne sadržaje, razvijene unutar programa YouTube Originals.

Kako je vrijeme pokazalo da gledatelji nisu pretjerano zainteresirani za plaćanje pretplate da bi gledali video zapise odabranih autora, YouTube je svoje Originalse polako počeo seliti u besplatnu kategoriju.

Iako program YouTube Originals postoji i duže, od 2016. godine, a kompanija u njega ulaže velik novac, plaća kreatorima, pa čak i glumačkim ili glazbenim zvijezdama da se njime bave, sve to nije im donijelo pretjerano velik uspjeh. Stoga ne iznenađuje odluka da će program YouTube Originals biti gotovo u potpunosti ugašen.

Ovu je odluku objavio poslovni direktor YouTubea Robert Kyncl. On naglašava kako je kroz godine njihov partnerski program rastao, broj autora koji dobro zarađuju od svojih videa nikada nije bio veći, pa su u vodstvu kompanije odlučili da će značajno smanjiti svoj angažman u programu YouTube Originals, javlja Bug.

To znači da će unutar njega ostati tek program "Black Voices" i "YouTube Kids Funds", potičući sadržaje koji promoviraju glazbene talente Afroamerikanaca i dječje programe, dok će svi drugi izgubiti financijsku potporu za stvaranje originalnog sadržaja.

Ova odluka popraćena je i objavom da će iz kompanije u ožujku otići Susanne Daniels, dosadašnja direktorica programa YouTube Originals.

Onima koji plaćaju 72 kune mjesečno za YouTube Premium i dalje na raspolaganju ostaje oveći katalog glazbe, uživanje u sadržajima bez prikazivanja reklama i reprodukcija sa zaključanih mobitela.

Kopirati
Drag cursor here to close