Za uživanje

Viša kvaliteta 1080p videa na YouTubeu dostupna na Androidu i pametnim TV

Nakon nekoliko mjeseci što je viša kvaliteta 1080p videa na YouTubeu bila dostupna na iOS-u i računalima, postala je dostupna i na Androidu te pametnim televizorima.
Sci-Tech / Internet | 16. 11. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

YouTube je ovoga travnja objavio veliko ažuriranje kojim je dodatno proširio razliku između običnih korisnika i onih koji plaćaju pretplatu.

Kako bi to napravili, predstavili su pet novih značajka za YouTube Premium, a jedna od njih je i viša kvaliteta sadržaja u 1080p rezoluciji.

Ta je značajka prvotno bila dostupna za korisnike YouTubea na iOS-u te računalu, a od ove srijede je dostupna i za one koji koriste aplikaciju na Androidu te na pametnim televizorima, javlja Bug.

''Čuli smo naše korisnike jasno i glasno te smo ovu značajku službeno doveli na Android i pametne televizore za još oštrije i jasnije detalja. Ova se značajka automatski omogućuje na temelju vaše internetske konekcije i postavki gledanja ili je možete omogućiti u izborniku kvalitete'', priopćili su iz YouTubea.

Riječ je, podsjetimo, o običnoj verziji Full HD rezolucije s poboljšanim bitrateom koji pruža više informacija po pikselu, što rezultira kvalitetnijim iskustvom gledanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close