Povuci ručnu

Twitter će vas upozoravati kada bi komentiranje objave moglo prerasti u svađu

Korisnici koji imaju naviku komentirati tweetove izražavajući svoja mišljenja o napisanoj objavi, često ulaze u raznorazne diskusije koje nerijetko prerastaju u svađe, pa će ih Twitter na to upozoriti.
Sci-Tech / Internet | 07. 10. 2021. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter testira nove obavijesti na Android i iOS aplikaciji koje će upozoravati korisnike društvene mreže da bi komentiranje objave moglo prerasti u ''žestoku'' konverzaciju.

Sudeći po tvrtkinoj objavi, prikazana su dvije vrste obavijesti – jedna koja služi kao kratki podsjetnik da bi se moglo ''zakuhati'' i druga koja na malo detaljniji način podsjeća korisnike da iza tweeta stoji prava osoba te da cijene drugačiju perspektivu.

Trenutno nije poznato koju će od ove dvije obavijesti Twitter zadržati na društvenoj mreži, no njihovo testiranje dokazuje da tvrtka aktivno pokušava smanjiti uznemiravanje i zlostavljanje na platformi, prenosi The Verge.

Twitter je tako još u svibnju značajno ažurirao svoj ''be nice, think twice'' sustav, pa on sada bolje prepoznaje potencijalno uvredljive tweetove te prije njihovog objavljivanja šalje korisnicima specijalno upozorenje, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close