Alternativa

Telegram i Signal ponovno profitirali zbog WhatsAppovih problema

Dok je ovoga ponedjeljka svijet bio bez Facebooka, Instagrama, Messengera i WhatsAppa, milijuni su se korisnika odlučili okrenuti drugim popularnim aplikacijama za dopisivanje.
Sci-Tech / Internet | 06. 10. 2021. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest sati bez Facebookovih servisa, primarno Messengera i WhatsAppa, bilo je previše za milijune korisnika u svijetu, koji su se željeli u to vrijeme dopisivati sa svojim prijateljima i obiteljima.

Dok su Facebookovi stručnjaci pokušali otkloniti probleme koje su si sami stvorili, ljudi željni dopisivanja pohrlili su instalirati u tom trenutku funkcionalne aplikacije za chat.

Kao i početkom godine, kada je egzodus korisnika s WhatsAppa bio prouzročen njihovim nedovoljno promišljenim i loše pojašnjenim pravilima korištenja, on vičniji tehnologiji sjetili su se da na App Storeu i Google Playu postoje sigurne i enkripcijom zaštićene alternative – primarno Telegram i Signal.

Pokretač Telegrama Pavel Durov napisao je na ovoj platformi kako su u ponedjeljak zabilježili rekordno povećanje korisničke aktivnosti i novih registracija.

Prema njegovim riječima, porast broja novih korisnika tog je dana za red veličine nadmašio redovni rast, pa je Telegram "prigrlio oko 70 milijuna izbjeglica s drugih platformi", prenosi Bug.

Durov kaže kako je, unatoč toj navali, aplikacija cijelog dana radila besprijekorno za veliku većinu korisnika. Tek nekim je Amerikancima rad Telegrama bio neznatno usporen.

Kad je riječ o Signalu, i oni su prijavili "milijune novih korisnika" te dostupnost svoje aplikacije tijekom cijelog dana.

No, nekima se ipak nisu prikazivali svi kontakti unutar aplikacije, što je očito također bio danak ogromnoj navali na sustave.

Korištenje Signala kao najsigurnijeg rješenja već godinama promovira i Edward Snowden, čovjek koji je svijetu otkrio ogromne sigurnosne probleme i masovno prisluškivanje komunikacija od strane američkih špijunskih agencija.Snowden je i aktivist za privatnost i sigurnost podataka, stručan je u tom području, pa se njegove preporuke mogu uzeti kao kvalitetne.

U ponedjeljak je još jednom spomenuo Signal kao odličnu alternativu. Napisao je kako bi ga svi trebali koristiti, ili se pak odlučiti za bilo koju drugu neprofitnu open source aplikacije koja pazi na privatnost.

"Jednako je besplatno, a za prelazak treba tek oko 30 sekundi". Kako u 30 sekundi nagovoriti svu rodbinu i prijatelje na promjenu aplikacije, Snowden nije savjetovao.

Kopirati
Drag cursor here to close