Zbog diskriminacije

Rusi blokirali Facebook

Od listopada 2020. godine bilo 26 slučajeva diskriminacije ruskih medija od strane Facebooka.
Sci-Tech / Internet | 04. 03. 2022. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blokiran je rad Facebooka u Rusiji, objavio je Guardian pozivajući se na izvješća iz te zemlje. U izvješću agencije RIA Novosti navodi se da je državni nadzornik medija Roskomnadzor odlučio blokirati pristup platformi društvenih medija, dodajući da je od listopada 2020. godine bilo 26 slučajeva diskriminacije ruskih medija od strane Facebooka, a pristup je bio ograničen na kanale koje podržava država kao što su RT i novinska agencija RIA, prenio je BBC.

Ranije su vlasti u Moskvi odbile zahtjeve za prosvjedima kako protivnicima ruske invazije Ukrajine, tako i pristašama ruskih vojnih snaga, a odbijanje su opravdale pandemijom koronavirusa, navode u priopćenju. Vlasti nisu otkrile tko je registrirao prosvjede i kojom prilikom.

Opozicijska stranka Yabloko je, međutim, oštro kritizirala invaziju Ukrajine predsjednika Vladimira Putina i najavila da će organizirati prosvjed u Moskvi. Prema izvješću nezavisne novinske stranice Meduza, također postoje zahtjevi pristaša ruske invazije koju Kremlj naziva "posebnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

Prosvjedi su zabranjeni u Moskvi već duže vrijeme zbog pandemije. Međutim, ljudi su nedavno izišli na ulice u desecima ruskih gradova kako bi prosvjedovali protiv rata u Ukrajini, unatoč tome što su se suočili s uhićenjima, visokim kaznama i policijskom nasilju.

Dosad su zatvorene tisuće ljudi. U Moskvi, gradska administracija primila je nekoliko zahtjeva za prosvjedima na kojima bi sudjelovalo od 25.000 do 100.000 sudionika. Stranka Yabloko pozvala je protivnike rata u Ukrajini da objave svoje protivljenje na društvenim medijima i da organiziraju peticije, piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close