Wow!

PewDiePie je prvi YouTuber sa 70 milijuna pretplatnika

Višetjedna utrka do nikad dostignutog broja pretplatnika između PewDiePiea i indijskog glazbenog kanala T-Series okončana je pobjedom Šveđanina.
Sci-Tech / Internet | 13. 11. 2018. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na YouTubeu se posljednjih tjedana moglo naletjeti na više kanala i videa koji su uživo pratili utrku po broju pretplatnika na dva najpopularnija kanala tog servisa.

Nepoštedna se utrka vodila između popularnog švedskog YouTubera Felixa Kjellberga, poznatog kao PewDiePie, te indijskog glazbenog kanala T-Series. Cilj – dostići 70 milijuna subscribera.

U konačnici je pobijedio PewDiePie koji je ujedno i prvi YouTuber ili kanal koji je dostigao ovaj broj pratitelja na najvećem svjetskom video servisu.

Zanimljivo, po ukupnom broju pregleda videa Kjellberg je tek sedmi. Prvo mjesto na toj ljestvici drži kanal T-Series s 53 milijarde pregleda, dok su uraci Šveđanina pregledani nešto više od 19 milijardi puta, javlja Bug.hr.

PewDiePie je titulu najpopularnijeg YouTubera zadržao iako se u posljednjim godinama uz njegovo ime vezivalo i ponešto kontroverzi – od "korupcije" i nepravilnog označavanja sponzoriranih sadržaja, preko antisemitskih "šala", te umjetno izazvanih skandala s najavljenim gašenjem kanala i sličnih događaja kojima je izazivao ne uvijek pozitivan publicitet.

Analitičari koji prate statistike kažu kako ova dominacija neće potrajati jer broj pretplatnika na kanal T-Series raste značajno brže, pa bi indijska glazba uskoro mogla prestići švedsku zvijezdu.

Uz ovaj tekst postavit ćemo po jedan video iz radionice dvaju najpopularnijih YouTube kanala, pa sami prosudite koji vam je interesantniji.

Kopirati
Drag cursor here to close