rgm.ba

Nova internet stranica Radija gradska mreža

Centar za kulturu Mostar kontinuirano, pa i u vrijeme pandemije,radi na unapređenju svojih sadržaja.
Sci-Tech / Internet | 17. 04. 2020. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za kulturu Mostar kontinuirano, pa i u vrijeme pandemije,radi na unapređenju svojih sadržaja.

Od jutros je aktivna nova internet stranica Radija gradska mreža, koji djeluje u sklopu ove institucije.

Novu web stranicu (rgm.ba) je pripremio tehnički tim Centra za kulturu, s osnovnom namjerom da  program ove mostarske radio stanice s bogatom tradicijom, što više približi slušateljima, ne samo iz Mostara već i cijelog svijeta – svugdje gdje postoji pristup Internetu.

U Centru za kulturu vjeruju da će ovaj način prezentacije programa RGM radija biti posebno zanimljiv brojnim Mostarcima u dijaspori.

Web stranica je urađena moderno i pregledno. Osim mogućnosti slušanja programa radija „u realnom vremenu“, omogućen je i „podcast“, odnosno odloženo emitiranje nekih od sadržaja iz radijskog programa, kao i  specijaliziranih emisija. Uskoro se očekuje i posebna android aplikacija radija, koja će biti dostupna na postojećim servisima za uslugu
 
''Posebno je važno što se jedan ovakav projekt pojavio baš ovo vrijeme pandemije koronavirusa, kada je potreba za informacijama velika i važna. "Nadamo se da ćemo na ovaj način biti bliži svim našim slušaocima bez obzira na kojoj se geografskoj širini ili dužini u svijetu nalaze,posebno našim Mostarcima u svijetu", kazao je glavni i odgovorni urednik RGM radija, Faruk Kajtaz u povodu puštanja „u pogon“ nove web stranice.

Iz redakcije RGM – Mostarskog radija obećavaju puno dobre glazbe i zanimljivih informacija. Naravno i “online”!

Kopirati
Drag cursor here to close