Poboljšavanje Google AI alata

Google umjetna inteligencija odgovara na pitanja o video zapisima na YouTubeu

Google konstantno poboljšava svoj AI alat i njegove mogućnosti.
Sci-Tech / Internet | 23. 11. 2023. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Googlea su najavili nove mogućnosti njihova chatbota baziranog na umjetnoj inteligenciji Bard unutar YouTubea. To su, kako su objavili na službenoj stranici Barda, prvi koraci ovog AI alata prema razumijevanju videozapisa na YouTubeu, tako da je jasno kako će njegove mogućnosti u budućnosti biti puno veće.

Iz Googlea su dali i jedan jednostavan primjer kako će Bard moći pomoći korisnicima u njihovoj interakciji s ovim videoservisom. Ako npr. tražite videozapise kako napraviti kolač od maslinova ulja, moći ćete upitati Barda koliko je jaja potrebno u receptu čiji ste video pogledali. Dakle, umjesto da ponovno reproducirate video i tražite dio u kojem se spominje broj jaja u tom receptu, sada će samo biti dovoljno postaviti upit umjetnoj inteligenciji i odmah ćete dobiti odgovor, javlja Zimo.

Inače, zahvaljujući posebnoj ekstenziji za YouTube, korisnici već mogu koristiti Bard na ovom videoservisu, no njegove su mogućnosti do sada bile ograničene i Googleova AI je mogla pomoći u pretraživanju određenih videa, a od sada može odgovarati i na upite vezane uz konkretan sadržaj. Npr. kada u nekom videu vidite prizor ili mjesto koje vam se sviđa, moći ćete upitati Barda da vam kaže o kojem je mjestu riječ, odnosno gdje je video sniman, što je odlična opcija.

Podsjetimo, iz YouTubea su ranije ovog mjeseca objavili kako počinju s testiranjem opcija baziranih na generativnoj umjetnoj inteligenciji koje bi korisnicima trebali poboljšati iskustvo korištenja ovog videoservisa. Jedna od tih opcija uključuje konverzacijski alat koji odgovara na pitanja vezana uz videozapis koji se reproducira, dok drugi alat organizira komentare ispod videa po temama kako bi ih korisnici mogli lakše pratiti.

Ovo nije jedini novitet vezan uz Bard u posljednje vrijeme. Naime, Google je nedavno na brojnim tržištima omogućio pristup svom alatu baziranom na AI i tinejdžerima. U objavi na blogu iz Googlea su naglasili kako će mladima Bard pomoći u pronalaženju inspiracije, otkrivanju novih hobija i rješavanju svakodnevnih problema, a iz ove kompanije čak kažu da bi njihova umjetna inteligencija mogla mladima savjetovati na koji bi se fakultet mogli upisati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close