Zaštitite podatke

Čuvajte se virusa kroz platformu Discord

Kao i svaki drugi virus koji krade podatke, Spidey Bot, kako su ga mnogi nazvali, predstavlja opasnost po podatke korisnika
Sci-Tech / Internet | 25. 10. 2019. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojanski virus sa pravom nosi takav naziv, a hakeri stalno pronalaze nove načine za krađu osobnih podataka korisnika. Sada je to učinjeno kroz popularnu platformu za komuniciranje igrača - Discord.

Discord Windows aplikacija se pomoću posebnog virusa pretvara u program za krađu podataka, a da to korisnici ni ne primjete, pošto taj malware funkcionira tako što se integrira u samu aplikaciju kroz modifikaciju ključnih fileova i procesa.

Kao i svaki drugi virus koji krade podatke, Spidey Bot, kako su ga mnogi nazvali, predstavlja opasnost po podatke korisnika, piše B92.

Za sada je evidentirano da virus može doći do informacija kao što su mail adresa, broj telefona, informacije o kreditnim karticama, IP adresu, rezoluciju ekrana, a upotrebom ovog virusa je moguće doći i do šifri korisnika.

Nadamo se da će razvojni tim iza Discorda uspjeti riješiti sve ove probleme u što kraćem roku, kako bi se korisnici zaštitili.

Kopirati
Drag cursor here to close