WTF?

Zuckerberg šokirao: Facebook će uskoro moći čitati misli?

Sci-Tech / Flash | 20. 04. 2017. u 06:26 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek Facebooka, Mark Zuckerberg, objavio je informaciju kojoj se nitko nije nadao.
Najpoznatija društvena mreža Facebook uskoro bi mogla čitati misli, objavio je to šef Zuckerberg te dodao kako tim stručnjaka radi na razvoju tehnologije koja će omogućiti ljudima da putem interneta do svojih prijatelja šalju vlastite misli, bez tipkanja.

Osnivač Facebooka već je ranije ukazivao na potrebu razvoja tehnologije koja će omogućiti ljudima da čitaju misli, a sada je i potvrdio kako njegov tim stručnjaka radi na razvoju ‘izravnih moždanih sučelja’.

Ovaj je novitet predstavio ana nedavno održanoj F8 konferenciji na kojoj je predstavio još nekoliko zanimljivih stvari na kojima rade među kojima je i Facebook Spaces aplikacija, prva aplikacija unutar same društvene mreže koja vam omogućuje druženja s prijateljima u virtualnoj stvarnosti.

Zuckerberg je kazao kako je tvrtka već u potrazi za rješenjima koja izlaze iz dosadašnjih okvira poput AR tehnologije, odnosno virtualne stvarnosti, prenosi net.hr.

‘Nastavljamo graditi našu mrežu, prelazimo na virtualnu stvarnost što već sada uključuje rad izravnih sučelja povezanih s mozgom, u skoroj ćemo budućnosti moći komunicirati samo putem svojeg uma’, rekao je Zuckerberg.

Priznao je kako je riječ o tehnologiji koja prelazi neke granice koja poznajemo, piše Telegraph.
Da rade na nečem velikom svjedoči i veliki transfer Googleove znanstvenice Regine Dugan koja je prošle godine došla raditi u tajni odjel Facebooka koji zapošljava mahom doktore znanosti i stručnjake na području umjetne inteligencije.

Kopirati
Drag cursor here to close