SEALL

U Mostaru se održava konferencija o utjecaju njemačke pravne tradicije

Sci-Tech / Flash | 15. 09. 2016. u 08:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Europe (SEALL) i Njemačke zaklade za međunarodnu pravnu suradnju danas i sutra se na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održava konferencija pod nazivom "Utjecaj njemačke pravne tradicije na pravne biblioteke i bibliotečke fondove i razmjena iskustava u umrežavanju biblioteka".

Kako ističu organizatori, svrha dvodnevne konferencije je tematiziranje utjecaja njemačke pravne tradicije i njemačke literature na biblioteke u regiji, kao i poticanje dalje suradnje između biblioteka zemalja u regiji i Njemačke.

Na početku Konferencije nazočnima se obratila dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Vesna Kazazić i bibliotekarka na tom fakultetu Ljiljanka Šunje, a upriličeno je i uvodno izlaganj voditelja biblioteke Max-Planck Instituta za inozemno–privatno i međunarodno privatno pravo dr.sc. Holgera Knudsena.

SEALL je ove godine organizirao i okrugli stol na temu "Ustroj i upravljanje knjižnicama" koji se sredinom lipnja ove godine održao u Neumu.

Kopirati
Drag cursor here to close