Reakcija

Sindikat BHRT-a: Nitko ne može ugasiti signal

Sci-Tech / Flash | 01. 06. 2016. u 15:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikalna organizacija BHRT-a, u okviru Državnog sindikata uposlenika u institucijama BiH, danas je na prvoj izvanrednoj sjednici Skupštine SO BHRT-a održanoj u prostorijama BHRT-a donijela četiri zaključka.

U prvom se navodi da nitko ne može ugasiti signal ili privremeno obustaviti produkciju programa BHRT-a, pa ni Upravni odbor BHRT, osim osnivača Parlamentarne skupštine BiH, koja u okviru svojih nadležnosti i odgovornosti može jedino osigurati nesmetano funkcioniranje i financijsku održivost Javnog RTV servisa emitiranja.

Zaključeno je da Upravni odbor BHRT-a podnese ostavku zbog odstupanja od svojih ingerencija predviđenih Zakonom i jer svojim najavama i aktivnostima ugrožava pravo na rad uposlenih u BHRT-u, a činjenica je da UO BHRT-a nije na vrijeme reagirao kako riješiti način naplate RTV pretplate.

Treći je zaključak da se sudskim putem riješe potraživanja od Federalne televizije (16,5 milijuna KM ) i RTRS-a (8,8 milijuna KM ), uz opravdano pitanje zašto se čekalo da dostignu nevedeni iznosi i ugrozi rad, poslovanje i postojanje BHRT-a.

Također je zaključeno da Ured za reviziju BiH ispita poslovanje BHRT-a, ali da i entitetski Uredi za reviziju ispitaju poslovanje entitetskih javnih emitera, priopoćeno je iz tog sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close