Nabavka cjepiva

Vlada: Zavod za javno zdravstvo mora proaktivnije djelovati

Vlada FBiH traži od Zavoda da u postupku nabavke cjepiva mora imati proaktivniju ulogu, a u slučaju potrebe konačnu odluku o ugovoru će donijeti Parlament FBiH.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 04. 2021. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH se upoznala sa informacijom Zavoda za javno zdravstvo FBiH o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke cjepiva protiv koronavirusa (COVID-19) u periodu od 7. do 14.4.2021. godine.

Vlada zahtijeva od Zavoda za javno zdravstvo, koji je zaključkom od 8.4.2021. godine dodatno obavezan poduzimati sve aktivnosti u vezi s nabavkom cjepiva, da u postupku nabavke mora imati proaktivniju ulogu, a u slučaju potrebe konačnu odluku o ugovoru će donijeti Parlament FBiH.

Ovaj zavod je zadužen da, u najkraćem roku, riješi organizaciono-tehničke, kadrovske i druge pretpostavke neophodne za uspješno i proaktivno vođenje aktivnosti na odabiru izvora nabavke, provođenja zakonskih procedura, operativno-tehnoloških pretpostavki za uvoz i distribuciju cjepiva.

U slučaju da je za realizaciju tih aktivnosti potrebno donošenje odluka Vlade FBiH, Zavod joj
se mora promptno obratiti s prijedlogom za njihovo donošenje.

Kopirati
Drag cursor here to close