Istraživanje neistraženog

VIDEO |Od nogometnih terena i modnih pista do svijeta mirisnih čuda - inspirativna priča Saše Kalema

Rođen u Nizozemskoj s korijenima u Mostaru, njegova priča započinje djetinjstvom u Hercegovini, gdje je svako ljeto donosilo nezaboravna iskustva.
Lifestyle / Zdravlje | 26. 07. 2023. u 21:02 Bljesak.info
Životna priča Aleksandra Saše Kalema

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Saša Kalem ispričao je svoju fascinantnu životnu priču gostujući u podcastu Sredinom kod urednice i voditeljice Mie Bojičić.

Ovaj rođeni Nizozemac, kojemu su roditelji porijeklom iz Mostara, pričao je o djetinjstvu u Hercegovini gdje je ljeti dolazio tijekom školskih praznika.

Posebna prekretnicu u njegovom životu dogodila se prije nekih 17 godina kada je počeo da uspješno liječi bolest tada trogodišnjeg sina koji je imao velikih problema s astmom i bronhitisom.

Kako je klasična medicina bila nemoćna, okrenuo se istraživanju alternativnih načina liječenja.

Pomoć je dobio iz svoje Hercegovine kada mu je jedan dio obitelji iz Ljubuškog poslao pošiljku eteričnih ulja od smilja.

''Ja sam to prvo probao na sebi. Tada sam nekada znao imati herpes na usni. I prvi put kada sam stavio jednu kapljicu na usnu, meni je to prošlo za 5-10 minuta. Taj herpes. Gledam se u ogledalo i vidim u momentu kako se smanjuje ta upala. I nakon pola sata ništa više na usni'', pričao je između ostalog Saša.

''Onda sam sinu davao kašičicu meda, jednu kapljicu. Spremim mu čaj od kamilice ili od mente. To mu pomiješam, to bi mu davao i onda vidio bi nakon sat - dva da mu prestane kašalj. I onda bi se vratili nakon mjesec dana u bolnicu da vidimo kakvo je sada to njegovo stanje sa bronhitisom i astmom. I ja sam njega bukvalno izliječio za par mjeseci'', priča Kalem.

Ovaj iznenađujući napredak privukao je pažnju njegovog pulmologa, koji je bio zapanjen rezultatima. Tako je započela suradnja koja je promijenila život Aleksandra Saše Kalema.

Poslao je liječniku uzorke eteričnih ulja, što je otvorilo vrata prema novim istraživanjima, nakon kojih se ozbiljno zainteresira za ljekovitu stranu eteričnih ulja i odlučio da ovo bude njegov hobi i na kraju glavni posao.

U podcastu je govorio i o drugoj strani života - karijerama nogometaša i kasnije manekena, putovanja po svijetu i život u velikim gradovima poput Milana, Rio de Janeira i Barcelone. Svaka epizoda njegovog života nosila je svoju jedinstvenu priču, bilo da je bio na terenu ili revijama kao maneken.

Dok smo slušali njegove riječi, osjećali smo da je ovaj inspirativni razgovor poput raskošnog mozaika, gdje je svaka pustolovina oblikovala izvanrednog čovjeka kakav je danas. Iako je prošao kroz uspone i padove, njegova odlučnost i ljubav prema istraživanju nepoznatog nikada nisu izblijedjele.

Svijet Aleksandra Saše Kalema nije samo putovanje liječenja, već i otkrivanja vlastitog unutarnjeg ja, snage koja se krije u srcu istinskog istraživača. Njegova priča podsjetnik je da je život pun tajni i da nas često vodi tamo gdje nas srce vuče.

Zato, dragi slušatelji, prepustite se ovoj reportaži, upijajte inspiraciju iz njegovih riječi i dopustite da vas povede na putovanje koje će vas obogatiti zauvijek. Jer kada srce i strast idu ruku pod ruku, tada se rađaju prava čuda!

Kopirati
Drag cursor here to close