Mandat i građani

Podcast ''Sredinom'': Rezultati izbora su rezultati prebrojavanja listića, a ne volje građana

Mostarski političar je je stava da građani trebaju ''kontrolirati'', odnosno pratiti što su političari kojima su dali povjerenje radili u svom manadatu.
Vijesti / Flash | 28. 10. 2022. u 15:20 M.L. | Bljesak.info
Dženana Dedić i Arman Zalihić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što je mandat na papiru, a što u praksi, kako ga političari shvataju, koja je uloga građana u toj priči i znaju li je dovoljno vrednovati - govorili su gosti 31. izdanja podcasta ''Sredinom''.

Političar Arman Zalihić i ravnateljica Agencije lokalne demokratije Mostar Dženana Dedić osvrnuli su se na protekle Opće izbore i prebrojavanje glasova koje još nije završeno.

Mišljenja su i da su ove godine stvari ''malo transparentnije'', a odgovorili su i na pitanje ''imamo li razloga i argumenata misliti da će stvari ikad krenuti na bolje''.

''Plaće političara su iznad prosjeka u odnosu na ostale građane. Netko to shvati kao šansu da mijenja nešto u društvu, predloži neke akte i amandmane'' kaže Zalihić.

Drugi pak koriste svoje pozicije za osobnu korist, dobit, moć koja im omogućava brojne pogodnosti.

Mostarski političar je je stava da građani trebaju ''kontrolirati'', odnosno pratiti što su političari kojima su dali povjerenje radili u svom manadatu i na osnovu toga razmišljati da li opet glasovati za njih ili ne.

''Građani su već debelo izgubili povjerenje da ono što se obeća u predizbornim kampanjama se i realizira. Ogromna je razlika između obećanja danih pred izbore i onoga što se događa u našem društvu. Krivica je na obje strani, kako na strani vlasti, tako i na strani građana'', istaknula je Dedić.

Preteško stanje traje predugo, a ovo je najduža izborna noć u povijesti - dodala je.

Je li politika samo ogledalo naroda - pogledajte u razgovoru s našim gostima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close