Idealna za zdravlje

Lavanda: Čudotvorna biljka koja liječi

Zasluge za opuštanje istraživači pripisuju mirisnom sastojku, alkoholu linalolu, kojeg ima u ekstraktima lavande, koji udisanjem smiruje i tjera tjeskobu.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 10. 2018. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lavandu treba mirisati, a ne upijati u organizam kako bi nas opustila te otjerala stres i tjeskobu, zaključili su japanski znanstvenici sa Sveučilišta u Kagoshimi.

Zasluge za opuštanje istraživači pripisuju mirisnom sastojku, alkoholu linalolu, kojeg ima u ekstraktima lavande, koji udisanjem smiruje i tjera tjeskobu, pišu 24sata.hr.

''U narodnoj medicini dugo se vjeruje da mirisni sastojci biljaka mogu smanjiti tjeskobu, no moderna medicina je zapostavila te učinke, unatoč potrebi za sigurnijom alternativom postojećim lijekovima za opuštanje'', rekao je dr. Hideki Kashiwadani.

Inače, moćna lavanda upotrebljava se od davnina kao lijek za mnoge bolesti. Budući da umiruje, njezin miris pomaže i zaspati pa su kod nesanice korisni mirisni jastučići s eteričnim uljem lavande, a za opuštanje će pomoći i mirisna kupka u koju ubacite cvjetove lavande.

Kopirati
Drag cursor here to close