Male Bile

Kriza s vodom za konje na Bilima je prošla

Lifestyle / Zdravlje | 10. 09. 2017. u 07:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mislimo da možemo reći da je kriza sa vodom za konje iza nas'', objavljeno je na Facebook stranici Konji na Bilima čiji voditelji skrbe o divljim konjima na Bilima između Širokog Brijega i Mostara.

Ovo ljeto je bilo jako sušno. Na Bile je dovezeno sedam cisterni vode za konje, uz to što je dovežena voda, iskopano je i novo pojilo u Malim Bilima.

''Prvi projekt ovoga ljeta je bio iskop pojila. Nakon što smo na jednom mjestu iskopali rupu za vodu, sljedećeg dana smo pronašli još jednu bolju lokaciju gdje ćemo urediti novo pojilo. Inicijator toga projekta je bila Nadina Arnautović, koja je uz pomoć prijatelja skupila dio novca za iskop pojila.

Što se tiče dovoženja vode, tu posebnu zahvalu moramo uputiti gradovima Mostaru i Širokom Brijegu. Oba grada su se odazvala na naše apele i poslali vodu na Bile. Uz ta dva grada na Bile je stigla cisterna vode koju je poslala Vida Ančić, osoba koja konstantno prati naš rad i pomaže da bi konji preživjeli.

Da je suša još potrajala imali bi smo osigurano još par cisternih vode. Sa željom da nam pomognu u nabavci vode javili su nam se vlasnici Konobe Goranci te vlasnici tvrtke Namex iz Širokog Brijega.

Svima se želimo zahvaliti jer ovoga ljeta bez svih njih, konji nebi preživjeli'', navode na Facebook stranici Konji na Bilima.

''Želimo zahvaliti i medijima koji su prenijeli naše apele kako bi se ljudi u poznali s problemima u nabavci vode za konje. Bilo je tu tiskanih medija, web portala, radijskih postaja te televizija iz BiH i Hrvatske. Posebnu zahvalu šaljemo našem prijatelju Ivanu Ramiću s ABCportal.info kao i ekipi s portala Bljesak.info koji nas prate u našeme djelovanju. Hvala svima. To je ono što od srca sada možemo reći.

Mi nastavljamo naše projekte i brigu za konje. Zima dolazi. Početi ćemo ubrzo nositi hranu u hranilicu da se konji navikavaju da ju svakodnevno posjećuju. Sijena smo nešto spremili. Volje imamo kao i uvijek. Pratite našu Facebook stranicu i javite se kako bi došli na Bile vidjeti konje, pomoći nam u projektima i da bi se opustili i uživali'', dodaje se.

Kopirati
Drag cursor here to close