Beroš

Hrvatska pregovara o lijeku koji pomaže zaraženima covidom

Ministar Beroš je potvrdio da Hrvatska pregovara o nabavi određenih količina lijeka koji pomaže zaraženima covidom.
Lifestyle / Zdravlje | 09. 12. 2021. u 13:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš suglasio se u četvrtak kako bi svi koji javno iznose mišljenja o epidemiološkim mjerama i cijepljenju trebali objaviti jesu li primili novac od farmaceutske industrije i potvrdio da se pregovara o nabavi lijeka koji pomaže zaraženima covidom.

Slažem se, podržavam takvu ideju, ne samo u covid krizi, imamo utjecaj te industrije, odgovorio je ministar na upit Nikole Bartulice (DP) trebaju li osobe koje govore o cijepljenju i mjerama objaviti jesu li unatrag pet godina primile novac od farmaceutske industrije.

U raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima se propisuju kazne do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obvezu predočenja covid potvrda u javnopravnim tijelima, HDZ-ovi zastupnici nisu dvojili o korisnosti tih potvrda, dok dio oporbe tvrdi da su uvedene nelegalno.

Razgovara se s dvije velike kompanije o nabavi lijeka

Dio građana se cijepio pod prisilom, dio se ne želi cijepiti zbog vas jer ste nelegalno uveli covid potvrde, izjavio je Davor Bernardić (Klub SD).

Znate da ove odluke nisu nelegalne, legalne su, a to da je netko prisiljen na cijepljenje - ne, ne i ne, odriješit je bio Beroš koji ističe da covid potvrde omogućavaju izbor, ako se netko ne želi cijepiti može se testirati.

U fazi istraživanja

Ministar Beroš je potvrdio da Hrvatska pregovara o nabavi određenih količina lijeka koji pomaže zaraženima covidom.

"U razgovorima smo sa dvije velike kompanije za lijekove koji su u fazi istraživanja, kada dođe potvrda da se mogu koristiti napravit ćemo sve da dođemo do lijekova", kazao je Beroš.

Upozorio je, između ostaloga, kako je aternativa covid potvrdama samo lockdown, prenosi Hina.

Beroš je također u Saboru istaknuo da Hrvatska ima jedne od najliberalnijih epidemioloških mjera u Europi, "nepridržavanje tih mjera može nas odvući u peti val i potencijalni lockdown, a promjene zakona ne bi bile ni potrebne da se svi pridržavaju mjera".

Kopirati
Drag cursor here to close