Palijativna skrb

Dom zdravlja Ravno dobio novo vozilo

Glavni je cilj Projekta poboljšati uvjete zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, a ukupne vrijednost projekta je 77.643,44 eura.
Lifestyle / Zdravlje | 14. 11. 2023. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Ravno je dobio novo vozilo za potrebe medicinskog tima kod liječenja pacijenata u kući i za palijativnu skrb.

72.744 KM

Automobil je opremljen suvremenom opremom i s pogonom na sva četiri kotača što će omogućiti pravovremenu medicinsku skrb u svim vremenskim uvjetima.

Ukupna vrijednost automobila je 72.744 KM, a nabava je sufinancirana iz Projekta "Unaprjeđenje zdravstvene zaštite ruralnih područja", a prema Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Foto: PR / Dom zdravlja Ravno dobio novo vozilo

Vodeći partner u Projektu je bio Dom zdravlja Ravno, a partner Dom zdravlja Dubrovnika - za potrebe Ambulante obiteljske medicine u Slanom.

Glavni je cilj Projekta poboljšati uvjete zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, a ukupne vrijednost projekta je 77.643,44 eura.

Prevencija

Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske partneri su ukupno dobili 35.000,00 EUR; od čega je Vodećem partner (Domu zdravlja Ravno) dodjeljeno 21.000,00 eura, a partneru (Domu zdravlja Dubrovnik) 14.000,00 eura.

Nabava ovoga automobila za potrebe Doma zdravlja Ravno omogućit će uspješno rješavanje svih izazova u pružanju zdravstvenih usluga u svim vremenskim uvjetima jer automobile posjeduje odličnu opremu i adekvatan prostor za smještaj neophodne medicinske opreme za pravoremenu medicinsku intevenciju, liječenje u obiteljskim domovima i akcijama prevencije zdravlja koja se odvija sukladno raspoložvivim financijskim sredstvima.

Radi unapređenja zdravstvene zaštite, 13. studenoga 2023. u Ambulanti u Slanom, medicinski timovi Doma zdravlja Ravno i Ambulante obiteljske medicine u Slanom organizirali su akciju mjerenja šećera i tlaka kod pacijenata, što je izvrsna prevencija moždanom i srčanom udaru.

Zbog teško dostupne zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, ova aktivnost je oduševila i ohrabrila pacijente u Slanom. Sljedeća opsežnija preventivna zajednička aktivnost planirana je u Domu zdravlja Ravno.

Kopirati
Drag cursor here to close