Ugodno s korisnim

Brzinske vježbe u vodi za vitak struk i čvrstu stražnjicu

Ovaj set prije svega je namijenjen struku i pomoći će vam u ''klesanju'' trbušnih mišića, ali sjajno djeluje i na ostatak tijela.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 08. 2021. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi fitness stručnjaci slažu se da je plivanje najbolja vježba za cijelo tijelo, ali nije jedina koju možete izvoditi u moru.

Plivanje je sjajna kardioaktivnost koja velikom brzinom sagorijeva kalorije i ne stvara pritisak na zglobove. Međutim, ako niste ljubitelj plivanja ili jednostavno želite drugim vježbama nadograditi svoju fitness rutinu tijekom boravka na plaži, onda za vas imamo tri jednostavne vježbe.

Ovaj set prije svega je namijenjen struku i pomoći će vam u ''klesanju'' trbušnih mišića, ali sjajno djeluje i na ostatak tijela jer prilikom vježbanja voda pruža otpor i tako sve mišiće u tijelu tjera na rad.

1. Lažni trbušnjaci. Legnite u plićak tako da vam glava bude izvan vode, a dio tijela od ramena prema dolje u vodi. Podloga ne mora biti ravna i položaj tijela pod blagim nagibom ne smeta izvođenju vježbe.

Ruke stavite uz tijelo i ravno ispružite noge. Zatim istovremeno dižite ravno ispružene noge i trup dok ruke držite u položaju kao da pokušavate dotaknuti nožne prste. Ponovite 10 puta, prenosi Zadovoljna.hr

2. Čučnjevi u vodi. Stanite uspravno u vodu do bedara. Pružite obje ruke ravno ispred sebe i čučnite. Ponovite 10 puta.

3. Podvodni bicikl. Stanite u vodu do vrata i nogama imitirajte vožnju biciklom. Radite ovu vježbu 1 minutu.

Savjet:

Sve tri vježbe možete odjednom izvoditi u intervalima, a poredajte ih prema vlastitoj želji. Možete ih izvoditi i po nekoliko puta dnevno.

Kopirati
Drag cursor here to close