BoHeMSA LC Mostar

Besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi

BoHeMSA LC Mostar organizira besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi povodom Svjetskog dana zdravlja.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 04. 2018. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ovako je bilo prošle godine

Udruga studenata medicine, BoHeMSA LC Mostar, ovaj dan obilježava besplatnim mjerenjem tlaka i šećera u krvi. Mjerenje će biti u  petak, 6. travnja, u Mepas Mallu od 10 do 12 sati. Također posjetitelji će moći od studenata medicine dobiti razne informacije o hipertenziji i dijabetesu.

Ovim putem, organizatori su pozvali sve građane i posjetitelje Mepas Malla da se odazovu akciji i učine prvi korak u kontroli svog zdravlja.

Svjetski dan zdravlja (engl. World Health Day) obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine. Tema Svjetskog dana zdravlja 2018. je: Opća zdravstvena zaštita: svima, svugdje. (Universal health coverage: everyone, everywhere.)

Kopirati
Drag cursor here to close