Ako vam se žuri preko granice

Komercijalni testovi na Covid 19 u Domu zdravlja i SKB Mostar

Lifestyle / Zdravlje | 16. 04. 2021. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ponedjeljka, 19. travnja 2021.godine, Dom zdravlja Mostar će pružati usluge komercijalnog testiranja na korona virus.

U ponudi ćemo imati brze antigenske testove na prisustvo korona virusa, kao i serološke testove na prisustvo antitijela.

Cijena antigenskog, brzog testa na SARS-Cov-2, za državljane Bosne i Hercegovine iznosi 32 KM, dok je cijena za druge državljane 40 KM.

Cijena serološkog testiranja iznosi 36 KM.

Uzorci će se uzimati svakim radnim danom od 8h do 10h ispred laboratorija Doma zdravlja Mostar, dok će se nalazi moći podići isti dan iza 12h.

Svi korisnici ovih usluga na uzorkovanje dolaze s uplatnicom, a uplate mogu izvršiti na svim platnim mjestima. Šalter za uplate postoji i u Domu zdravlja Mostar, a također, uplatu je moguće izvršiti i on line, odnosno putem mobilnih aplikacija. (Dom zdravlja Mostar, Hrvatskih branitelja b.b., Žiro račun: Unicreditbank 3381002200835447)

SKB Mostar

Komercijalna cijena testiranja u SKB Mostar za državljane BiH na Covid-19 PCR metodom iznosi 68,00 KM, cijena serološkog testiranja iznosi 36,00 KM i cijena antigenskog testiranja iznosi 32,00 KM.

Za strane državljane s kojima BiH ima potpisan međunarodni ugovor o zdravstvenom osiguranju (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Njemačka, Austrija, Italija, Mađarska, Belgija, Nizozemska i Luksemburg) komercijalna cijena PCR testa je 85,00 KM, a antigenskog testa 40,00 KM.

Za državljane svih ostalih zemalja svijeta, komercijalna cijena PCR testa je 127,50 KM, a antigenskog testa 60,00 KM.

Ostale informacije:

Testiranje se može obaviti u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar (Bijeli brijeg) u sljedećim terminima:

8.00 – 20.00 sati (od ponedjeljka do petka)

8.00 – 15.00 sati (subota)

8.00 – 12.00 sati ( nedjelja i blagdani).

Nije potrebno prethodno se naručivati.

Rezultati testiranja PCR metodom i serološkom su dostupni u roku od 24 sata, a rezultati putem antigenskog testiranja su dostupni u roku od dva sata.

Detaljnije informacije možete dobiti na broj tel.: 036/336-252 ili na e-mail: [email protected]

Ukoliko vam se nitko ne javlja na telefon, molimo za strpljenje jer je u pitanju gužva i povećan opseg posla.

Granica s Republikom Hrvatskom

Ako je putniku odobren ulazak u Hrvatsku na osnovu brzog antigenskog testa i boravi dulje od 10 dana u Hrvatskoj, do desetog dana od datuma izdavanja tog testa mora se ponovno testirati.

Onima koji se testiraju po ulasku u Hrvatsku i dobiju pozitivan test ili razviju simptome bolesti tijekom karantene, moraju se javiti liječniku.

Ako ga nemaju, vlasnik objekta u kojemu borave mora im ga osigurati.

Oni koji su preboljeli COVID-19 unazad šest mjeseci, za dokazivanje preboljenja trebaju imati pozitivan nalaz PCR-a ili antigenskog testa koji je urađen unatrag šest mjeseci, a stariji od 11 dana ili potvrdu o preboljenju izdanu od liječnika.

Osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva (za cjepivo Johnson&Johnson prvu i jedinu dozu) protiv COVID-19, koje apliciraju države članice, također ne moraju pokazati nikakve testove.

Također, nikakve testove ne moraju pokazivati djeca mlađa od sedam godina koja putuju u pratnji roditelja koji imaju negativne testove, potvrdu o cijepljenju ili preboljeni COVID-19.

Putnici koji ulaze u Republiku Hrvatsku u svrhu tranzita obvezni su napustiti Hrvatsku u roku od najviše 12 sati. Nakon toga automatski će im biti određena samoizolacija.

Po posebnom režimu tretiraju ljude koji u Hrvatsku dolaze iz Južne Afrike, Brazila i Zanzibara.

Kopirati
Drag cursor here to close