Česti razlozi

3 najčešće glavobolje

Postoje razne pogreške koje radimo svakog dana, a koje izazivaju ovaj zdravstveni problem, a da to i ne znamo
Lifestyle / Zdravlje | 09. 01. 2023. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavobolja je dosadna, ali prilično česta boljka koja se može javiti iz više razloga. Kada osjetimo glavobolju, možda prvo pomislimo da nismo popili dovoljno tekućine ili da smo previše vremena proveli pred ekranima.

U stvari, glavobolja se može pojaviti i iz drugih razloga. Sljedeća tri uzroka su također prilično česta.

Neadekvatan jastuk - poželjno je spavati 8 sati dnevno, što iznosi jednu trećinu dana, tako da ne čudi što san utječe i na naše zdravlje. Ako nemamo odgovarajući jastuk koji nam pruža podršku za vrat, to, između ostalog, može dovesti do glavobolje, piše Metroportal.

Nepravilno držanje - nepravilno držanje može izazvati razne probleme, uključujući i glavobolju, jer ono stvara veliki pritisak na vrat, što može dovesti do glavobolje.

Predugo sjedenje - ako tokom dana provodimo dosta vremena sjedeći bez adekvatnih pauza, pritisak u vratu se pogoršava, što opet može biti uzrok glavobolje. Ako imate posao koji zahtjeva od vas da većinu vremena sjedite, važno je da barem jednom u sat vremena ustanete i malo se protegnete.

Ako imate česte glavobolje, razmislite kakav je vaš način života i kako biste ga mogli promijeniti. Ako se nakon korekcija u ponašanju glavobolje i dalje javljaju, obratite se liječniku.

Kopirati
Drag cursor here to close