Taktika

Zašto biste sa seksom trebali pričekati barem mjesec dana?

Seks stvara lažan osjećaj intimnosti pa ćete čak u slučaju kad niste bili sigurni je li frajer zaista za vas, nakon seksa osjetiti potrebu za vezanjem.
Lifestyle / Seksualnost | 26. 10. 2020. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teško je pronaći pravu kemiju i kad upoznate frajera s kojim kliknete na prvu, sve o čemu možete misliti je vas dvoje u klinču. Ali tu se javljaju problemi. U trenutku kad se potpuno predate, gubite svoju stvarnu poziciju u dinamici snage dejtanja.

Seks stvara lažan osjećaj intimnosti pa ćete čak u slučaju kad niste bili sigurni je li frajer zaista za vas, nakon seksa osjetiti potrebu za vezanjem. Drugi je problem taj što taj muškarac možda još nije stigao do te razine pa dok vi želite pomaknuti vaš odnos na viši stupanj, on je u stvari zakopan na mjestu. U ovoj ćete se situaciji vi osjećati loše jer će on diktirati koliko će vaša veza postati ozbiljna.

Odvrtimo film na početak. U vrijeme prije seksa bio je potpuno začaran vama. Što dulje ostanete u toj fazi, sve više ćete ga intrigirati, a to će vam osigurati kontrolu nad razvojem događanja. Zato je važno odgađati seks koliko god je moguće – najmanje mjesec dana. Znamo da je teško tome odoljeti kad je fizička privlačnost toliko intenzivna, ali na kraju se isplati. Sagledajte stvari još iz ovih kutova:

On ustvari želi da kažete ‘ne’

U početku ‘potjere’ muškarci traže brzu zabavu u krevetu, ali su i u potrazi za povezanošću. Iako će upotrijebiti sav svoj šarm ne bi li vas namamili u krevet, istina je da u stvari žele odbijanac. Da, to je kontradiktorno. Jasno je da žele seks, ali vole i dobar izazov, i što dulje moraju raditi na slučaju, više ih uzbuđuje nagrada. Ako mu se sviđate, podsvjesno će željeti vaše odbijanje jer će vas to učiniti još poželjnijima. Koliko se god dugo možete poigravati obećanim seksom, to će više biti fiksiran na vas.

Seks će biti bolji

Što dulje traje razdoblje iščekivanja, seks će kad se napokon dogodi, biti intenzivniji. Dok odbijanjem zadržavate njegov interes, istodobno raste i zanimanje – što će se na kraju dogoditi. Budimo iskreni – prvi seks s nekim nije baš najbolji ali s obzirom na to da ste ga dugo čekali, čini se da je zaista intenzivan. Imat ćete jači osjećaj da sve imate pod kontrolom ako ste čekali dok vam uz tog dečka ne počnete osjećati zaista ugodno.

Vjerovat ćete svojoj prosudbi

Nije tajna da vam seks može pomrsiti zdravo rasuđivanje. Ako s frajerom kliknete na seksualnoj razini, možete propustiti neke njegove mane ili zanemariti odlične kvalitete, sve zbog opravdavanja razloga što ste se uopće upustili u seks s njim.

Ako čekate seks, imat ćete oči širom otvorene. Dobit ćete šansu da se upoznate i možete vjerovati sami sebi da se seks dogodio iz pravih razloga, a ne isključivo radi intenzivne privlačnosti. Donesete li odluku o upuštanju u seksualne odnose pod svojim uvjetima i u pravo vrijeme, ne samo da će vaše samopouzdanje zbog toga procvjetati nego ćete se osjećati jače u ukupnom omjeru snaga, piše cosmopolitan.

Kopirati
Drag cursor here to close