Blagodati

Redovan seks kao eliksir zdravlja

Muškarci koji uživaju u seksu samo dvaput tjedno, imaju dvostruko manji rizik od infarkta
Lifestyle / Seksualnost | 20. 09. 2020. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako iz nekog razloga izbjegavate seks, grdno griješite. Osim zadovoljstva, seks doprinosi i jačanju imuniteta, boljem snu, oslobađanju od stresa, sagorijevanju suvišnih kalorija.

Muškarci koji uživaju u seksu samo dvaput tjedno, imaju dvostruko manji rizik od infarkta, u poređenju s muškarcima koji to rade jednom mjesečno, potvrdila su britanska istraživanja.

Lošem seksualnom odnosu najviše doprinose stres, tjelesni umor, zdravstveni i novčani problemi, smanjenje seksualne želje, kao i loši partnerski odnosi.

Ako je glavobolja izgovor za izbjegavanje seksualnih odnosa, ne treba se prepustiti bolu već upravo uraditi suprotno. Dokazano je da se u trenutku orgazma razina hormona oksitocina povećava petostruko, što dovodi do momentalnog ublažavanja bola, ističu stručnjaci, prenose Nezavisne. Prilikom orgazma luči se i hormon dehidroepiandrosteron koji poboljšava imunitet, podmlađuje tkivo i održava kožu zdravom.

Muškarci koji dožive bar dva orgazma tjedno, generalno duže žive od muškaraca koji imaju jedan orgazam u nekoliko tjedana.

Poboljšava se i cirkulacija zbog povećanog broja otkucaja srca tijekom odnosa i dotoka svježe krvi u organe i stanice. Na ovaj način se ljudsko tijelo oslobađa i umora. Nakon vođenja ljubavi osobe se opuste i lakše utonu u kvalitetan san, koji također doprinosi očuvanju dobrog zdravlja.

Redovan seks čini čuda i s viškom kilograma, kao i s obujmom struka.

U polusatnom seksualnom odnosu sagorimo više od 80 kalorija. Testosteron postiže zavidnu razinu, a poznato je da je ovaj hormon ključan za strastvenost muškarca. Istovremeno, rast estrogena štiti žene od srčanih oboljenja i određuje miris njihovog tijela.

Kopirati
Drag cursor here to close