Znate li zašto?

Obline ih ipak privlače!

Pod utjecajem stresa, čiji negativni učinci pogađaju sve veći broj ljudi, muškarce više privlače krupnije žene, nego mršavice
Lifestyle / Seksualnost | 19. 09. 2020. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi znamo da muškarci prvenstveno vole škicnuti mlade i vitke djevojke. Međutim, preokret u ovom pogledu donose  istraživanja koja su pokazala su kako je u sadašnja krizna vremena muški rod počeo poglede bacati i na drugi tip žena.

Pod utjecajem stresa, čiji negativni učinci pogađaju sve veći broj ljudi, muškarce više privlače krupnije žene, nego mršavice. Razlog leži u tome što im pripadnice ljepšeg spola s većim indeksom tjelesne mase svojim izgledom ulijevaju nadu da su dobro opskrbljene osnovnim sredstvima za život kao što je – hrana.

U jednom od sličnih istraživanja znanstvenika sa sveučilišta Westminster sudjelovala su 124 muškarca. Njima su pokazane slike pet različitih oblika ženskoga tijela. Uočeno je da su muškarci koji su bili gladni bolje ocijenili žene s izraženim oblinama, posebno grudima. Istaknuo je i da su muškarcima privlačne blago putene žene s oblinama, ali ne i gojazne žene, piše She.hr.

Provedene studije o muško-ženskim odnosima su pokazale kako su sretniji oni muškarci koji su u brakovima sa ženama za koje se smatralo da su punašnije, plus-size, naglašenih oblina, koji god izraz upotrijebili.

Također, drže kao su samouvjerenije i svjesne svojih mana što ih čini još privlačnijima. Za muškarce se važnim faktorom s pokazao i podatak da nešto krupnije žene imaju veću vjerojatnost za uspješnu trudnoću jer imaju šire bokove koji ih čine pogodnijima za rađanje.

Osim što će se prije zainteresirati za krupniju ženu, rezultati su pokazali da su im privlačnije i žene starije od njih. Nije ni čudo, obzirom na usku povezanost šireg struka i činjenice da takve žene djeluju i zrelije, a time i vještije za suočavanje s problemima u ovim nesigurnim vremenima.

Pretpostavlja se da je veća figura kod žene dovoljna potvrda muškarcima da se one lakše mogu nositi sa stresnim situacijama pod čijim su pritiskom i sami muškarci. Ako je žena mršava, muškarac pod stresom dodatno je zabrinut za njeno zdravlje i izdržljivost obzirom na nepovoljne uvjete.

Pa sad vi recite!

Kopirati
Drag cursor here to close